Londonas grupas «Austrumkalns» meitenes izdod albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: latviansonline

31. martā jaunās paaudzes Londonas grupas «Austrumkalns» meitenes izdevniecībā «Lauska» laidušas klajā albumu «Akcenti». Uzaugušas kopā Londonā muzikālās ģimenēs, māsas Andra un Karolīne Zobens-īstas un Anna un Laila Grīnbergas viņu mūzikā vēlas izteikt latviešu mūzikas un dziesmu mīlestību, un, kā pašas teic, spēlējot latviešu tautasdziesmas modernākās skaņās.

Albums tika gatavots pēc veiksmīgas onlaina ‘Kickstarter‘ kampaņas, kurā vairāk kā 100 cilvēku ziedoja naudu, lai veiktu ierakstu ar 11 dziesmām.

Latviešu folkloras grupu Austrumkalns 2011. gadā dibināja četras otrās paaudzes Anglijā dzimušas latviešu meitenes. Uzaugušas kopā Londonā muzikālās ģimenēs, māsas Andra un Karolīne Zobens-East un Anna un Laila Grīnbergas vēlējās izteikt savu latviešu mūzikas un dziesmu mīlestību izveidojot folkloras grupu Austrumkalns. Austrumkalna mūzikas izpildījumiem piemīt tradicionāli elementi un principi, bet meitenes attīstījušas pašas savu īpatnējo stilu ar modernākiem instrumentiem un apdarēm.

Pēdējos pāris gados meitenes ir daudz uzstājušās, ne tikai savās muzikālās mājās Londonas ‘Balzāmbārā’, bet arī citur Lielbritānijā, Dublinā, Briselē, Frankfurtē, Minsterē un Latvijā. 2015. gada vasarā grupa spēlēja festivālā ‘Sviests’, un 2016. gadā Austrumkalnam bija liels prieks piedalīties Laba Daba festivālā.

Albumā ir dziesmas, ko meitenes ir spēlējušas jau no grupas pirmsākumiem, kā arī jaunas tautasdziesmu apdares, kuras Kickstarter atbalstītāji īpaši pieprasīja. Albumu var iegādāties gan kompaktdiskā gan digitālā versijā caur Austrumkalns mājaslapu un caur iTunes, Spotify Amazon, Google play kā arī citām digitālām kompānijām.

Austrumkalna nākamā uzstāšanās ir paredzēta Eslingenas dziesmu svētku ietvaros no 16. līdz 18. jūnijam, Eslingenā, Vācijā. Sīkāka informācija ir atrodama Eslingenas dziesmu svētku mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu