Ziemeļanglijas folkloras kopa «Dūdalnieki» izdod piekto albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dudalnieki.co.uk

Izdevniecība «Lauska» laidusi klajā Ziemeļanglijas folkloras kopa «Dūdalnieki» izdod piekto albumu «Svešu zemi staigādams» .

Es savām māsiņām

Skaistas dziesmas vien dziedāju;

Tās es visas salasīju,

Svešu zemi staigādams.

Šī tautasdziesma ļoti precīzi raksturo Dūdalnieku darbību, jo viņi Ziemeļanglijā dzied un spēlē latviešu tautas mūziku jau 34 gadus, pulcējot savā vidū dažāda vecuma dalībniekus no Anglijas un Latvijas. Dūdalnieki dzied un spēlē melodijas, kas sakņojušās ne tikai Latvijā no Kurzemes krasta līdz Latgales austrumu robežai, bet arī tādas, kuŗas ir pierakstītas tālu ārpus Latvijas robežām. Arī pašu Dūdalnieku, viņu vecāku un vecvecāku izcelsmes vietas ir dažādas, tā ļaujot kopai svešumā pārstāvēt visu Latviju.

«Svešu zemi staigādams» ir kopas 5. albums, kurš ticis ieskaņots Rippondenā, Jorkšīrā, 2016. gada jūlijā un izdots kopā ar Latvijas kultūras menedžmenta centru «Lauska». Pavisam diskā ir iekļautas 20 dziesmas un dejas, starp kuŗām ir gan šūpuļdziesma, gan kāzu dziesmas, gan mitoloģiskas dziesmas par sauli, mēnesi un zvaigznēm, kā arī atspoguļoti dažādi citi temati. Dziesmu dažādība nav tikai tajā, par ko tiek dziedāts, bet arī tajā, kur tās ir pierakstītas, un arī avotos, kur tās ir smeltas. Šajā albumā ir iekļautas piecas dziesmas, kuras pierakstītas Sibirijā, Lietuvā un Anglijā.

«Svešu zemi staigādams» ir veltīts Zemgales dēla Gunāra Gosta (Zaļenieki, 1927-Pontefrakta, 2014) piemiņai. Šis albums ir tapis, pateicoties viņa gādībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu