Grupa «Kapakmens» publicē savu trešo albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/kapakmens

Pašmāju «hardcore punk/death metal» grupa «Kapakmens» publicē albumu «Mosties reiz, brīvības cēlais gars!». Albumā iekļautās dziesmas skar ļoti plašu tematisko un muzikālo spektru. Iedvesma dziesmām rasta gan ikdienas neprātībās un korumpētos politiķos, gan klasiskos latviešu dzejniekos un priekā par dzīves aizraujošajiem mirkļiem.

Tiek apdziedāti ticības maldi, spļauts sejā naida runu izplatītājiem, augšāmcelts Veidenbauma cēlais gars, mudināts bēdīgi slavenus politiķus pašiem sevi izolēt no sabiedrības kādā no cietumiem. Papildus tam netiek aizmirsts ne par jauno pasaules kārtību ar reptiļu cilti, ne arī par to, cik diženi, vareni un laimīgi mēs esam, jo īpaši tad, kad traucamies milzīgā ātrumā prom no saviem piesvīdušajiem dīvāniem pēc nāvīgiem labumiem, pa ceļam izgaiņājot visus rēgus no nāves miega apņemtajām sapulcēm par neko. Lai parādītu, ka arī grupai «Kapakmens» ir jūtas, albumā apdziedātas tiek arī mīlas sāpes, attiecību problēmas un saullēktam ar saulrietu ierādīta katram sava vieta un laiks. Un, protams, katram klausītājam no albuma taps skaidrs, ka pie visām nelaimēm un kariem vainīgi ir muļķi, ticīgie un mantkārīgie. Tādēļ brīvības cēlajam garam ir laiks celties, lai pasaule ikvienam kļūtu daudz labāka. Albuma izskaņā pasaule klausītājam būs kļuvusi tik laba, ka varēs izbaudīt Raiņa rakstīto dzeju bērniem «Kapakmens» skaņās.

«Kā var noprast, tad mēs ļoti lielu uzsvaru liekam uz dziesmu vārdiem, uz to nozīmi. Papildus tam, ka ritmi liks klausītājam dejot un melodijas aplipinās ar dungojamo materiālu, mēs noteikti vēlamies, lai klausītājs izlasa «Kapakmens» dziesmu tekstus, lai padomā, kas tajos teikts, un galu galā lai izbauda intelektuālu katarsi.»

Albums «Mosties reiz, brīvības cēlais gars!» sastāv no sešpadsmit dziesmām, kuru ierakstīšanu un apstrādi veica Ģirts Laumanis «Hodila» studijā.

Albuma noformējumā izmantotā attēla autors un tā apstrādes veicējs ir grupas bundzinieks XedzaX, bet noformējuma dizainers - Jānis Jēkabsons, kurš piedalījies arī iepriekšējo grupas albumu noformējumu izveidē.

Grupa izveidota 2013. gadā Latvijā un iepriekš izdevusi divus albumus – «Anti-pozitīvs» (2013) un «Anarhija» (2015).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu