Pirmo reizi Latvijā - kavalī koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi Latvijā, īsi pirms Starptautiskā Austrumu mākslas un mūzikas festivāla «Rumi Fest», kas risināsies Rīgā no 18. augusta līdz 23. novembrim, notiks mistiskās sūfiju mūzikas izpildītāju kavalī (qawwali) koncerts.

Kavalī dziedājumi – visbiežāk tās ir vīru balsis dažādā tonalitātē indiešu harmonijas, tablas, mridanga un plaukšķināšanas ritma pavadījumā. Kavalī mūzikas tradīcijas saknes rodamas Indijā, un tām ir vairāk nekā 700 gadu. Savos pirmsākumos kavalī mūzika bija izplatīta tikai Indijā un Pakistānā. Taču tagad tā ir pazīstama un populāra visā pasaulē. Mūzikas valoda ir universāla, saprotama vienmēr un visur. Tomēr kavalī popularitātes pamatā ir īpašā izpildījuma enerģētika, kas apbur visus bez izņēmuma, kā arī ritms, jo nevienam citam mūzikas virzienam nepiemīt kavalī ritmiskums. Koncerta apmeklētājiem ir vienreizēja iespēja par to pārliecināties pašiem.

Koncerts notiks 20. jūlijā, plkst. 19:00 Priedaines ielā 46, Rīgā.

Tā laikā varēs iepazīties ar fotogrāfa Aleksa Ribovska (Alex Ribowski) personālizstādi «Austrumu sejas».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu