«Snowapple» un «Mariači Banda» brīvdabas koncertā Kalnciema kvartālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai radītu karstas vasaras atmosfēru, 27. jūlija vakarā no 19.00 līdz 23.00 brīvdabas koncertā dzirdēsim divas dažādas grupas - «Snowapple» un «Mariači Banda», kuras vieno meksikāņu tautas mūzikas klātbūtne.

SNOWAPPLE

Snowapple ir grupa, kuras sastāvā ir mūziķi no Meksikas, Nīderlandes un Latvijas. Grupas repertuārā ir pārsvarā oriģinālkompozīcijas, kuras grūti pieskaitīt vienam vai citam konkrētam žanram. Pop, folk, opera, cumbia, kormūzika - viss ir dzirdams Snowapple mūzikā. Snowapple sāka savu darbību 2012.gadā kā meiteņu trio no Amsterdamas. Kopš tā laika grupa izdevusi trīs albumus, pārsvarā uzstājoties Nīderlandē un citās Eiropas valstīs (Anglija, Vācija, Zviedrija), bijusi tūrēs Japānā, vairākkārt Amerikas Savienoto Valstu Austrumu un Rietumu krastos. 2015.gadā Snowapple pirmo reizi viesojās Meksikā. Pirmās tūres laikā Meksikā, Snowapple gan iepazina daudzus interesantus meksikāņu mūziķus, gan piedzīvoja negaidītu publikas atsaucību, entuziasmu, vēlmi grupu redzēt atkal un atkal, saņemot arī daudz preses, radio, televīzijas uzmanību. Divu gadu laikā Snowapple bijusi Meksikā piecas reizes un izveidojusies laba, produktīva sadarbība ar meksikāņu mūziķiem, kuri pievienojās ASV Rietumkrasta tūrē šā gada martā un Meksikas tūrē aprīlī. Laiks Eiropas tūrei (Itālija, Francija, Nīderlande, Vācija, Polija, Latvija).

MARIACHI BANDA

Kad jāpieliek pipariņš un pasaules elpa, jāpārsteidz publika ar ko jaunu, neredzētu un nedzirdētu, talkā nāk iznesīgie mariači. Ar Meksikas sauli un temperamentu sirdī un dziesmās.

Mariači ir Meksikas muzikālā vizītkarte - tērpušies stlizētos rančero kostīmos un sombrero, bruņojušies ar ģitārām, vijolēm un trompetēm, skandē dejas un dziesmas – gan nevaldāmi jautras, gan romantiski sentimentālas. Bez mariači muzikantiem Meksikā neiztiek nevienās dzimšanas vai vārda dienas svinībās, ballītēs ģimenes vai draugu lokā. Nereti kāds izmisis pielūdzējs nolīgst mariači, lai tie izpilda romantiskas serenādes zem daiļas senjoritas logiem. Ar mariachi Meksikā apzīmē gan tautas muzikantus un dziesminiekus, gan arī viņu atskaņoto repertuāru – el son mariachi (mariači dziesmas). Mūsdienu mariači repertuāra pamatā ir Meksikas reģionu tradicionāli dziesmu žanri un populāras komponistu autordziesmas.

Kopš 2015. gada pavasara arī Latvijā ir sava Mariači Banda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu