Aijas Eriņas mīļotais sola piepildīt viņas sapni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem

Trešdien, 19. jūlijā, 32 gadu vecumā savās mājās Dricānos plaušu asinsvadu tromba dēļ negaidīti aizsaulē aizgāja latgaliešu dziedātāja Aija Eriņa. Viņas mīļotais vīrietis, «Green Novice» bundzinieks Valdis Metlāns, ir apņēmies piepildīt Aijas sapni, pie kura viņa smagi strādāja, bet nepaspēja pabeigt.

«Aija bija mans mīļotais cilvēks, mana otrā pusīte, tāpēc Aijai es varu pateikties par katru kopā pavadīto mirkli, par kopā atklāto, apjausto un piedzīvoto. Par neaprakstāmi skaistajiem gadiem manā dzīvē. Ar Aiju mums saskanēja viss - sapņi un nākotnes redzējums, humors un gaume. Protams, arī mūzika. Mūsu kopējais hobijs bija klejot ar auto pa Latviju, meklējot vietas, kur ir tikai neskarta daba, pamestība un apburošs tukšums.

Aijai es varu būt pateicīgs par kopā piedzīvoto mūzikas radīšanas brīnumu, kad no viena īsa mana ģitāras motīva un pāris Aijas izdziedātām notīm pēc pusstundas attapāmies jau pie gatavas dziesmas. Viņas muzikālās aktivitātes pēdējos gados varbūt bija mazāk pamanāmas, taču darbība notika ļoti aktīvi - organizējot gan viņas tēva, gan mūziķa Artūra Uškāna jubilejas koncertus, uzstājoties visā Latvijā kopā ar dziedošo Eriņu ģimeni un, protams, kopā ar mani sacerot dziesmas un strādājot studijā.

Aija plānoja apkopot visu kopā radīto un izdot albumu... Daudz kas jau ir izdarīts, un es darīšu visu, lai šis plāns izdotos un Aijas sapnis tiktu piepildīts. Ceru, Aijas talanta cienītāji to novērtēs,» žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstīja Valdis.

Tāpat ar izdevumu runāja arī viņas dziedātājas bijusī kolēģe, Latgales vēstniecības «Gors» mākslinieciskā vadītāja Ilona Rupaine: «Mirdzošas acis, traki piedzīvojumi, nesamierināšanās ar netaisnību, pieķeršanās mīļajiem cilvēkiem, klaiņojošo un pamesto dzīvnieku glābšana, negulētas naktis un sevis plosīšana - tas viss ir par Aiju. Bet visskaistākā atmiņa - kādā vasaras vakarā Aija ar ģitāru rokās uz «Gors» jumta terases dziedāja: «Kas mēs asam latgalīši, vai mēs sovi, vai mēs vīni...»

Kā zināms, Eriņa uzvarēja konkursā «Latvijas talants 2008», iegūstot iespēju desmit mēnešus pilnveidot vokālās iemaņas Londonā. Jau 2009. gadā viņa ar ģimeni piedalījās šovā «Dziedošās ģimenes», iegūstot trešo vietu.

Talantīgā dziedātāja 2013. gadā bija redzama arī «Koru karos» Rēzeknes Zaļā pakalnu kora sastāvā, kurš plūca uzvaras laurus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu