Kalnciema kvartālā «Manta» un roka trio «Spāre»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ansamblis «Manta» un roka trio «Spāre» 3. augusta vakarā sniegs brīvdabas koncertu Kalnciema kvartālā, informē Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga.

No plkst.19, gaidot abu grupu uzstāšanos, apmeklētājus ar savu ierakstu «All My Friends Care About Celebrities, Well, I Don’t» iesildīs latviešu «indie-pop» žanra grupa «Blue Jean Serenade».

Ansamblis «Manta» ir viens no redzamākajiem latviešu alternatīvās skatuves pārstāvjiem, kas guvis piekrišanu arī Lietuvā un Igaunijā. Pirmais grupas albums ar tādu pašu nosaukumu ieguvis vairākas Latvijas mūzikas balvas.

«Mantas» otrais dziesmu albums «Karaliene Anna» ir savdabīga, tēlaina, tumša mūzika, kas klejo dažādos žanros. Dziesmas un to aranžējumi balstīti tekstos, ar kuriem var iepazīties gan oriģinālvalodā, gan angliski, norādīja Meiberga.

Grupa "Manta"
Grupa "Manta" Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Grupas «Spāre» koncerts līdzinās dīdžeja setam, kurā mūzika tiek attīstīta lēnām, to balstot uz atsperīgiem bungu bītiem un ģitāru rifiem, tam pa virsu attīstot dažādas gan ļoti vienkāršas, gan ļoti komplicētas melodiskās un ritmiskās idejas.

Savukārt grupas «Spāre» koncerts līdzinās dīdžeja setam, kurā mūzika tiek attīstīta lēnām, to balstot uz atsperīgiem bungu «bītiem» un ģitāru pavadījumam, pa virsu attīstot dažādas vienkāršas un komplicētas melodiskās un ritmiskās idejas.

«Spāres» mūzika pamatā balstās psihodēliskā roka stilistikā. Pēc Meibergas domām, tā ir ritmiski atsperīga un eksplozīva, enerģiski lādēta un intensīva, inovatīva un pārsteigumiem pilna mūzika, kas izšķīdinot žanriskās barjeras tiecas pretī nezināmajam.

Muzikālajā apvienībā muzicē Matīss Čudars, Jānis Ruņģis un Artis Orubs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu