«Mākslai vajag telpu» Vasaras mājā uzstāsies rokgrupa «Cements»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

«Mākslai vajag telpu» (MVT) Vasaras mājas programmas noslēgumā 10. septembrī uzstāsies Andrejs Jahimovičs un rokgrupa «Cements» («Цемент»), informē fonda «Mākslai vajag telpu» projektu vadītāja Elīza Āboltiņa.

Grupa «Cements» dibināta 1984. gadā Rīgas rokmūzikas pagrīdē, vienā periodā ar padomju rokgrupām «Kino» un «Zoopark».

«Cements» 1985. gads
«Cements» 1985. gads Foto: Ekrānuzņēmums

«Vēl 1983. gadā Jahimovičs komjaunatnes komitejas paspārnē dibināja neformālā Rīgas roka kluba priekšvēstnesi. Toreiz mūzikas grupām, kuras nebija valsts filharmonijas vai kāda kolhoza paspārnē, nebija iespējas publiski uzstāties. Komjaunatnes komiteja, no vienas puses, deva iespēju legalizēt koncertdarbību, no otras - ļāva varai kontrolēt vai vismaz radīt iespaidu par šādu procesa kontroli,» sacīja Āboltiņa.

«Cementa» un Rīgas roka kluba koncerti notika kinoteātrī «Dzintarpils», rūpnīcas «Straume» kultūras namā un cituviet. Vasaras mājas noslēguma pasākumā skanēs grupas agrīnā 80.gadu mūzikas programma.



Tāpat 10. septembra vakarā notiks izstāde «Andra istaba», kas kopā ar koncertu noslēgs MVT Vasaras mājas 2017. gada vasaras sezonas «Ārup. Andris Grinbergs» pasākumu programmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu