Miris estrādes dziedātājs Zdzislavs Romanovskis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

27. augustā 81 gada vecumā mūžībā aizgājis 60. un 70. gados populārais estrādes dziedātājs, pievilcīgais, ar vīrišķīgu šarmu un samtainu balsi apveltītais liepājnieks Zdzislavs Romanovskis, informē portāls liepajniekiem.lv. Romanovskis bija viens no vadošajiem Rīgas Estrādes orķestra solistiem, kura izpildījumā pirmo reizi izskanējušas vairākas Raimonda Paula dziesmas.

Atvadīšanās no Zdzislava Romanovska būs ceturtdien, 31. augustā, plkst. 12.00 Centrālkapos, Liepājā.

Mūziķis savu karjeru uzsāka 50.gados kopā ar Liepājas Pedagoģiskā institūta estrādes ansambli. Vēlāk, pirms koncertiem ārpus Liepājas, Romanovskis aktīvi muzicēja arī Liepājas estrādes orķestrī.

Pēc muzikālās skatuves pamešanas astoņdesmitajos gados mākslinieks atgriezās uz dzīvi Liepājā. Romanovskis 90. gadu sākumā sāka strādāt par informātikas skolotāju, taču koncertos piedalījās arī pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Šaisaulē turpinās skanēt viņa dziedātā «Baltijas jūra», «Dziesma nenosalst», «Pilsēta vētru un dzintara krastā» un citas dziesmas.

Informācija tiks papildināta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu