Svētdien Cēsīs «Kulakova nakts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2015. gadā veiksmīgi aizsāktā tradīcija - festivāls «Kulakova nakts», kas pirmo reizi izskanēja Ogres estrādē, bet pagājušajā gadā Liepājā, svētdien, 26. novembrī notiks vienā no prestižākajām Latvijas koncertzālēm – Vidzemes koncertzālē «Cēsis». Sākums – plkst.19.

Jau zināms, ka šogad «Kulakova naktī» tāpat kā pērn muzicēs grupas «Pērkons» un «Menuets», savu dalību apstiprinājis arī grupas kādreizējais solists – operdziedātājs Nauris Puntulis, tāpat koncertā piedalīsies arī «Trīs tenori» (Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs), kā arī citi viesi.

Bet, protams, galvenā loma «Kulakova naktī» paliek «Pērkonam»! Juris Kulakovs «Pērkona» daļā iekļāvis visus grupas populārākos hitus: «Zaļā dziesma», «Slidotava», «Labu vakar», «Dziesma par sapumpuroto zaru», «Gandrīz tautasdziesma», «Balāde par gulbi», «Mana dienišķā dziesma» u.c.

«Man patīk doma, ka «Kulakova nakts» kļūst par festivālu, kas ceļo pa Latviju, un ka šogad tā notiks Cēsīs,» atzīst «Pērkona» bundzinieks Ikars Ruņģis, savukārt dziedātāja Ieva Akuratere uzskata, ka «Kulakova nakts» iespējas ir īpaši bagātas un neizsmeļamas, jo reti kurš komponists pat visā plašajā pasaulē ir aptvēris savā daiļradē tik plašu kompozicionālu dažādību kā Juris Kulakovs. «Rokmūzika, grandiozas kantātes, aktuālu tēmu kamermūzikas cikli, emocionālas muzikālās izrādes, mūzika pūšamo instrumentu orķestrim, izcilas kora dziesmas – tas viss būs dzirdams un redzams nākamajās «Kulakova naktīs» un iepriecinās un saviļņos nu jau četru paaudžu mūzikas mīļotāju sirdis,» piebilst dziedātāja.

«Latvijā «Pērkonam» ir nepārvērtējama nozīme. Būtībā tas ir vietējo rokmūziķu un publikas sociālais atpestītājs. Gari mati, tik dabiska un brīva uzstāšanās maniere un tik agresīvs, nepastarpināts un dumpīgi skaļš rokenrols nemitīgu sprādzienu, dūmu un pirotehnisku brīnumu pavadībā kā nevienam. Un pats galvenais – «Pērkons» ir grupa ar tik konsekventu tekstu (lielākoties Māra Melgalva) izvēli – tik nepārprotams un atklāts jaunības maksimālisms,» saka muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

«Pērkons», iespējams, ir vistitulētākā grupa Latvijā: tajā muzicē divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki – Ieva Akuratere (viņa saņēmusi arī Draudzīgā Aicinājuma medaļu) un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu Goda pilsonis, trīs Jūrmalas goda pilsoņi, un visi – apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.

Biļetes uz «Kulakova nakti» var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu