Mūzikas industrija Latvijā. Notiek pirmais «RigaLive»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

6. un 7. septembrī Rīgā norisinās jauns mūzikas industrijas pasākums «RigaLive», uz kuru tiek aicināti visi industrijas dalībnieki, kam ir interese paplašināt savu zināšanu loku un atrast jaunus sadarbības partnerus. «RigaLive» svinīgi atklāts 6. jūnijā ar radošo industriju meistarklasēm un lekcijām. Aplūko foto!

Festivāla programma sastāv no vairākiem elementiem. Pirmkārt - dziesmu rakstīšanas darbnīca, uz ko tika aicināti pieteikties mūzikas autori, izpildītāji un producenti, kuri divu dienu laikā vairākās darba grupās strādās pie jaunu dziesmu radīšanas. Pēc dalībnieku izvēles, radītās dziesmas tiks iesniegtas «Supernova 2018» un Lietuvas «Eirovīzija 2018» konkursiem.

Dziesmu rakstīšanas darbnīcām pieteicās vairāk nekā četrdesmit pašmāju un ārvalstu dalībnieki, savukārt pēc atlases tika izveidotas 8 darba grupas, kurās piedalās 3 – 4 dalībnieki: mūzikas autors, izpildītājs un producents. Starp pašmāju dalībniekiem atrodami jau pieredzējuši autori, producenti un izpildītāji - Dons, Justs, Aminata, Kaspars Ansons, Arnis Račinskis, Jānis Aišpurs, Markus Riva un citi, bet no ārvalstu dalībniekiem starp citiem viesiem jāpiemin - «Noep» no Igaunijas, kas ir izpelnījies starptautisku atzinību un ir vairākkārt uzstājies arī Latvijā.

«Tikai sešās stundās radīt tik augsta līmeņa skaņdarbus ir īpaši novērtējams talants un spējas,» par mūziķu veikumu izsakās Sony Music pārstāvis Mikko Tukiainen, kurš ir pieaicināts, lai noklausītos katras dienas veikumu starptautiskās mūzikas industrijas kontekstā.

Otra būtiska sadaļa ir meistarklases un dažādas lekcijas, kuras šogad dalībniekiem tiek piedāvātas bez dalības maksas.

musiclatvia.lv

Pasākumu kopums tiek veidots pēc «Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports» iniciatīvas. Tā mērķis ir veicināt vietējo radošo industriju pārstāvju profesionalitāti, savstarpējo sadarbību un pieredzes apmaiņu gan vietējā līmenī, gan ar starptautiskajiem industriju pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu