Ķīpsalas hallē novembrī «Raxtu Raxti» un «Auļi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīpsalas hallē 18. novembrī plkst.14 un 18 notiks muzikālo apvienību «Raxtu Raxti» un «Auļi» Latvijas svētku lielkoncerti, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertā tiks atskaņota virkne jaunu dziesmu no topošā «Raxtu Raxtu» studijas ieraksta «Man bij´ dziesmu vācelīte», kurā skanēs grupas dalībnieku Kārļa Auzāna, Marta Kristiāna Kalniņa un Edgara Kārkļa komponēti skaņdarbi. Līdztekus izskanēs jau atpazīstamie grupas skaņdarbi - gan Imanta Kalniņa kompozīcijas tautas mūzikai pietuvinātos aranžējumos, gan pašu grupas dalībnieku darbi un latviešu tautasdziesmu versijas.

Koncerta noslēgumā grupas kopā ar apmeklētājiem dziedās vairākas latviešu tautasdziesmas. Lai apmeklētāji varētu dziedāt līdzi, uz lielā ekrāna būs redzami dziesmu vārdi.

«Ņemot vērā, ka šis ir Latvijas 99. dzimšanas dienas gads, koncertu noslēdzošajā daļā «Raxtu Raxti» vēlas dziesmās apdziedāt visu Latviju - skanēs melodijas no Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Zemgales,» pauda koncerta rīkotāji.

Bungu un dūdu grupa «Auļi»
Bungu un dūdu grupa «Auļi» Foto: Ieva Čīka / LETA

Muzikālā apvienība «Raxtu Raxti» izveidota 2012. gadā, kad vienotā kolektīvā apvienojās vairāki grupas «Autobuss debesīs» mūziķi un citi tautas mūzikas izpildītāji. Apvienībā līdzās Kristiānai Kalniņai un Auzānam muzicē Kristīne Kārkle-Kalniņa, Armands Treilihs un Artis Orubs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu