Vīru kopa «Vilki» 25 gadu jubileju svinēs ar koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

3. novembrī, plkst.19, koncertzālē «Ave sol», Citadeles ielā 7, Rīgā notiks vīru kopas «Vilki» 25 gadu jubilejas koncertuzvedums «Turmšis bija, gaišis tapa», informē kopas pārstāvis Edgars Lipors. Koncerts ietvers atskatu uz vīru kopas «Vilki» līdz šim izdotajiem 12 mūzikas albumiem, kā arī citiem paveiktajiem darbiem.

«Vilku» repertuāra pamatā ir karavīru dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs senās karavīru dziesmas, kā arī vīru dziesmas par jūru, kumeļiem un alu. Savukārt otrajā daļā tiks atskaņotas dziesmas, kuras radīja Pirmā pasaules kara latviešu strēlnieki, Brīvības cīņu dalībnieki, Otrā pasaules kara latviešu leģionāri, un Nacionālie partizāni.

Vīru kopas «Vilki» pirmsākumi meklējami 1980. gadā, kad Māra Oša vadībā drosmīgi dzima folkloras kopa, kam tika dots Jukuma Vācieša vārds, un kas izpildīja latviešu karavīru dziesmas. Vēlāk ansamblis pārtapa folkloras kopā «Liepavots», bet 1992. gadā tas tika pārsaukts par vīru kopu «Vilki».

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un elektroniski vietnē «bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu