Latvijas mūziķi piedalās starptautiskajā mūzikas gadatirgū «Womex»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pašmāju grupas «Auļi», «Tautumeitas», «Saucējas», «ImantaDimanta» koklētāja Laima Jansone un «Dj Monsta» kopā ar mūzikas izdevēju «Lauska» un Latvijas Mūzikas informācijas centru (LMIC) līdz 29. oktobrim piedalīsies starptautiskajā mūzikas gadatirgu «Womex», informē LMIC direktore Ināra Jakubone.

LMIC kopš 2006. gada Latvijas nacionālo stendu gadatirgū «Womex» uzstāda ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Tāpat ik gadu tiek izdot īpaša kompaktdisku izlase «Native Music. Traditional/Folk/World-music/Latvia».

Divpadsmitajā «Native Music/Latvia» izlasē «Womex» dalībnieki dzirdēs Šķilbēnu etnogrāfisko ansambli, «Gudenieku suitus», «Suitu dūdiniekus», «Ilžu» un «Abru», «Saucējas», Elzu Rozentāli un «Bur mani», koklētāju Jansoni un «DJ Monsta» projektā «ZeMe», kā arī grupas «Auļi», «Tautumeitas», «Jauno Jāņu orķestris», «Skandi», «Iļģi», «Austrumkalns», «ImantaDimanta un draugi» un «Lata Donga».

«Dalība «Womex» ļauj ne tikai piesaistīt ārvalstu profesionāļu interesi, bet arī nodrošināt Latvijas mūziķu un menedžmenta pārstāvju kompetences palielināšanu, starptautiskās sadarbības iemaņu stiprināšanu, konkrētu starptautiskās sadarbības kontaktu un projektu veicināšanu,» sacīja Jakubone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu