Roga: «Ilgdzīvojošai grupai ir problēmas ar analīzi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Antons Korbīns/publicitētes

Pašmāju poproka apvienība «Prāta vētra» šonedēļ visos mūzikas straumēšanas tīklos publicējusi jaunu dziesmu «Tevis dēļ», kas ir pirmais vēstnesis no 2018. gada aprīlī gaidāmā jaunā grupas studijas albuma. Izziņoti arī lielkoncerti. Sarunā ar Uldi Rudaku žurnālam «SestDiena» grupa atklāj, ka pēdējos gados ļoti svarīgi jaunu dziesmu rakstīšanā sadarboties ar producentiem no malas. Arī jaunā dziesma tapusi kopā ar producentiem un dziesmu līdzautoriem Dāvidu Larsonu un Povelu Ulsonu no Zviedrijas (no grupas «The Royal Concept»).

Povels Ulsons palīdzējis arī no «strupceļa izvest» grupas kopdarbu ar «Musiqq» - «Debesis iekrita tevī». Pēc veiksmīgas sadarbības pie šā 2016. gada grāvēja arī pieņemts lēmums «Prāta vētras» jauno albumu sacerēt kopā ar zviedru profesionāļiem. Arī 2008. gadā grupas sadarbojās ar pašmāju reperi Gustavo, radot tam laikam ansamblim netipisku albumu «Tur kaut kam ir jābūt».

Prāta vētra
Prāta vētra Foto: Antons Korbīns/publicitētes

«Ilgdzīvojošai grupai ir problēmas ar analīzi - tā sevi tik ļoti analizē, ka nomirst viss, kas varētu izlauzties citai jaunai grupai. Mēs esam ļoti konservatīvi, ar ārprātīgi iestagnējušu viedokli pašiem par sevi. Tā ir lielākā problēma ilgdzīvojošai grupai. Šie cilvēki [zviedru producenti - red.] kā mēslojums atgrieza šai grupai jaunību, jo viņi neanalizē šīs sēkliņas, viņi ķēra katru mazāko Mihelsona purkšķīti. Viņi noķer un uzreiz saka: šitas ir super. Es zinu - ja mēs būtu vieni, mēs Mihelsonu, kā saka, noraktu, un viņš ietu kājām mājās ar savu šito te...» intervijā stāsta grupas bundzinieks Kaspars Roga.

Visu interviju lasi žurnālā «SestDiena».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu