«DaGamba» sāk koncertturneju un izdod albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

3. novembrī ar jaunās programmas atklāšanas koncertu Rīgā, koncertzālē «Palladium», klasiskās mūzikas huligānu grupa «DaGamba» sāk koncertsēriju Latvijā. Kopumā turnejas ietvaros plānoti deviņi koncerti, tai skaitā papildkoncerti. Jaunā programma #LudwigVanRammstein tapusi, apvienojot Ludviga van Bēthovena un grupas «Rammstein» daiļradi. Šodien arī tiek izdots jauns grupas «DaGamba» albums, kur apkopoti astoņi skaņdarbi.

«Šķietami tik atšķirīgi dažādu gadsimtu mūziķi, bet ar tik daudz ko kopīgu - viena valsts, viena valoda un mūzika, kas pārsteidz un lauž stereotipus,» atzīst grupas līderis Valters Pūce.

Savukārt grupas pianists Dainis Tenis skaidro: «Mums ir interesanti strādāt pie jaunās koncertprogrammas, atklājot, cik skaista un melodiska patiesībā ir «Rammstein» mūzika un kāda mežonīga jauda caurstrāvo Bēthovena darbus. Sākumā šis savienojums likās traks un nerealizējams, taču ar laiku atklājām, cik organiski šīs dažādo laiku melodijas viena otru papildina, veidojot muzikālu sinerģiju ar netverami mežonīgu skaistumu».

«DaGamba» jaunā koncertprogrammā Bēthovena mūzika kļūst par rokmūziku, bet «Rammstein» melodijas iegūs akadēmisku skanējumu. «Mēs, savienojot dažādus mūzikas žanrus un laikmetus, nojaucam starp tiem robežas,» norāda V. Pūce.

Turnejas ietvaros Latvijā koncerti notiks - 3. novembrī Rīgā, 7. un 8. novembrī Jelgavā, 10. novembrī Rēzeknē, 23. novembrī Ventspilī, 17. decembrī Liepājā un divi koncerti 21. janvārī Cēsīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu