Mūziķim Frīdenbergam konstatēts vēzis, aicina sabiedrību palīdzēt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Grupu «Putnu balle», «Tumsa», «Dzeguzīte» un Eirovīzijas dueta «Valters un Kaža» mūziķis Valters Frīdenbergs paziņojis, ka jau gadu cīnās ar nopietnu slimību - vēzi. Portālā «ziedot.lv» sākta līdzekļu vākšanas kampaņa, lai palīdzētu 30 gadu vecajam mūziķim sākt ārstēšanos Vācijā. Publicēts arī video, kurā Valters uzrunā sabiedrību.

(papildināts ar pēdējo rindkopu)

«Saka, ka grūtos brīžos ir jālūdz. Arī man ir pienācis grūts brīdis - vēža saslimšana, kuru man diagnosticēja pirms gada, nevēlas atkāpties un ar to man ir jāturpina cīnīties Vācijā. Bet, lai to izdarītu, es lūdzu palīdzību! Ja nu tev ir iespēja palīdzēt tikt līdz turpmākai ārstēšanai, es būšu ne tikai pateicīgs, es būšu laimīgs tev pateikties,» sociālajā vietnē «Facebook» pie publiskotā video raksta Frīdenbergs.

Ziedot.lv mājas lapā rakstīts: «Pirms gada veicot veselības pārbaudes, Valters saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu, - vēzis. Dzīve sagriezās kājām gaisā, bet Valters nepadevās. Tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi un bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt. Tomēr šovasar slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu sākt ķīmijterapiju. Kopš tā laika ir izieti vēl pieci ķīmijterapijas kursi, kas kopā gada laikā sastāda jau astoņus ķīmijterapijas kursus un operāciju. Ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdodas tikai stabilizēt esošo situāciju, bet vēža šūnas ārstēšanai nepadodas.»

Turpināt cīņu par Valtera dzīvību ir uzņēmusies Šaritē (Charité) klīnika Vācijā. Pirmajam posmam, kas ietver specifisku diagnostiku un sākotnējo terapiju, sākotnēji nepieciešami 17 500 eiro. Pēc šā kursa klīnika sastādīs konkrētu ārstniecības plānu un aprēķinās kopējās terapijas izmaksas, kas var sasniegt vēl vairākus desmitus tūkstošu eiro.

Īsā laikā labdarības interneta portālā «Ziedot.lv» iedzīvotājiem izdevies saziedot nepieciešamos līdzekļus mūziķa Valtera Frīdenberga ārstēšanas terapijām Vācijā, liecina informācija interneta portālā.

www.ziedot.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu