«Instrumentu» jaunā albuma vāku darinājusi Džemma Skulme

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Grupas «Instrumenti» ceturtā studijas albuma «Atkala», kas tiks izdots 8. decembrī, vizuālā noformējumā izmantotās gleznas radījusi viena no izcilākajām latviešu gleznotājām - Džemma Skulme, informē grupas menedžments.

Par sadarbību ar Džemmu Skulmi albuma tapšanas procesā stāsta «Instrumentu» mūziķis Jānis Šipkēvics: «Šis albums ir atgriešanās pie grupas autentiskās dabas - emocijām pilnas mūzikas īstā latviešu valodā. Skaņas patiesumu pārvērst attēlā mums palīdzēja Džemma Skulme, kas man personīgi ir vairāk nekā leģendāra gleznotāja - šis ir visuzmanīgākais klausītājs, ko esmu sastapis. Džemma ir šī albuma līdzautore, jo viņas darbnīcā notika ne tikai gleznu tapšana, bet arī dziesmas caur mākslinieces skatījumu piedzīvoja savu īsto piedzimšanu.»

Atkala
Atkala Foto: Publicitātes

«Klausoties «Instrumentu» jaunā albuma skaņdarbus, nepārprotami sajutu saikni ar savu glezniecības procesu - spēja savienot spēcīgo ar smalko. Albumā ir manāma izteikta dziesmu dramaturģija; katrā no tām ir savs vēstījums un neparasts noslēgums. Šai mūzikai skanot, sajūtos kā izrādē - gara acīm redzu gan kori, gan solistus un spilgtas mizanscēnas. «Instrumentu» mūzika mani vienmēr intriģējusi, un «Atkalas» dziesmu iespaidā esmu radījusi atsevišķu gleznu ciklu,» stāsta gleznotāja Džemma Skulme.

«Atkala» ir pieejams iepriekšpārdošanā digitālajā platformā iTunes, piedāvājot pircējiem jau tagad savā īpašumā iegūt pirmo albuma singlu «Visa par daudz», kā arī dziesmu «Ugunskura vieta ar skatu uz Latviju».

Albumu «Atkala» CD un plates formātā iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties arī «Instrumentu» interneta veikalā - pirkums tiks izsūtīts dienu pirms oficiālā albuma izdošanas datuma.

Gaidāmajā «Instrumentu» ceturtajā studijas albumā «Atkala» iekļautas desmit jaunas dziesmas latviešu valodā, kuru autori ir Reinis Sējāns, Jānis Šipkēvics un Gatis Zaķis. Tas tapis «Instrumentu» studijā «Tru Music Studio» Rīgā.

Kā zināms, albuma atklāšanas svētki norisināsies 7. decembrī topošajā mākslas centrā «Zuzeum».

«Atkalas» priekšvēstnesis «Visa par daudz» tika izdots 3. oktobrī līdz ar Uģa Oltes režisēto videoklipu, kas tapis «Rīgas Centrāltirgus» Gastronomijas paviljonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu