«Latvian Voices» izdod albumu «Mazie, skumjie ziemas svētki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vokālā grupa «Latvian Voices» laidusi klajā jaunu albumu «Mazie, skumjie ziemas svētki», kura svinīgā atvēršana norisinājās restorānā «Tam labam būs augt».

Vokālā grupa «Latvian Voices» Adventa laikā ik gadu svin un atceras savu dzimšanas dienu. 2009. gadā jaunās dziedātājas tika uzaicinātas piedalīties Ziemassvētku koncertos Vācijā, Hamburgā, un šīs koncertturnejas dēļ arī tika izveidota meiteņu vokālā grupa. Līdz pat 2016. gadam mākslinieces ik decembri pavadīja Vācijā, sniedzot koncertus kā mazākās un lielākās baznīcās, tā arī prestižās koncertzālēs Hamburgā, Bambergā un citviet. 2016. gadā «Latvian Voices» pirmo reizi Ziemassvētku gaidīšanas laiku pavadīja tepat mājās, uzstājoties ar koncertprogrammu «Mazie, skumjie ziemas svētki».

Liela daļa cilvēku visā pasaulē laikā pirms Ziemassvētkiem piedzīvo ko līdzīgu melanholijai, skaidrāk saklausot savu iekšējo balsi un aizdomājoties par to, kas ir visvērtīgākais viņu dzīvēs. Tās ir gaišas skumjas, kas mūs atkal aizved uz satikšanos ar prieku. Kā sacījis mācītājs Juris Rubenis: «Prieks nav gudrs. Gudras ir skumjas».

Foto: LETA

Koncerts «Mazie, skumjie ziemas svētki», kas tika ieskaņots Rīgas Lutera baznīcā (tautā sauktu par Torņkalna baznīcu) 2016. gada 20. decembra vakarā, iepazīstina ar vairākām grupas dalībnieču orģināldziesmām, kā arī ļauj atpazīt vairākas arhaiskas Ziemassvētku laika melodijas, kas nemanāmi saplūst ar tautas mūziku un ziemas saulgriežu tradīcijām.

Šis ir trešais «Latvian Voices» Ziemassvētku albums. Pirmais - «Seventh Heaven» tika izdots 2010. gadā, savukārt otrais albums - «Zeit der Wunder» tapa kopā ar Vācijas a cappella vokālo grupu «Viva Voce» 2014.gadā izdevniecības Universal Music paspārnē.

CD «Mazie, skumjie ziemas svētki» varēs iegādāties koncertu vietās, kā arī «Latvian Voices» interneta veikalā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu