Noskaidrots dziesmas «Man šodien 18 gadu» īstais vārdu autors

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Gatavojot koncertu sēriju «Melodiju serpentīns», mūziķi atklājuši, ka Ģederta Ramana komponētajai dziesmai «Man šodien 18 gadu» vārdu autore patiesībā ir Ārija Silabriede, nevis Alfreds Krūklis, informēja koncertsērijas rīkotāju pārstāve Zaiga Barvida.

Barvida skaidroja, ka līdz šim par dziesmas «Man šodien 18 gadu» vārdu autoru uzskatīts un materiālos norādīts Krūklis, taču, veidojot koncertsērijā iekļautās dziesmas informatīvo aprakstu, atklāts, ka šīs dziesmas vārdus sacerējusi viņa tālaika sieva Silabriede. Pēc muzikoloģes Daigas Mazvērsītes paustā, viņas radītais vārdu rotaļīgums savulaik nodrošināja dziesmai fantastiskus panākumus.

Informācija par nepareizi norādītiem autoriem nodota biedrībai Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA), izdevniecībai «Micrec», Latvijas Radio, kā arī citām institūcijām.

«Mēs priecājamies, ka kopīgiem spēkiem ir izdevies novērst šo patiesībā traģisko vēsturisko nepilnību un turpmāk labi zināmā dziesma tiks norādīta ar tās pareizo autori un, iespējams, iegūs pavisam citu noskaņu,» pauda topošās koncertsērijas «Melodiju serpentīns» producents Mārcis Gulbis.

«Melodiju serpentīns» VEF Kultūras pilī notiks no 6. decembra līdz 28. decembrim. Koncertos skanēs vairāk nekā četrdesmit dziesmas, kas tapušas laikā no 1957. līdz 1987. gadam. Dziesmu jaunās interpretācijas sniegs dziedātāji Kristīne Zadovska, Antra Stafecka, Ginta Krievkalna, Ieva Sutugova, Dainis Skutelis, Andris Ērglis, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Mārtiņš Ruskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu