Koncertu sērijā «Melodiju serpentīns» izsludina papildkoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc skatītāju pieprasījuma koncertu sērijā «Melodiju serpentīns» izsludināts papildkoncerts, kas notiks atjaunotajā VEF Kultūras pilī 13. decembrī plkst. 19. Pirmais koncerts notika 6. decembrī, pēc tā ievērojami pieauga skatītāju interese un rīkotāji izlēma izsludināt vēl vienu papildkoncertu.

Koncertsērijā «Melodiju serpentīns» skan vairāk nekā četrdesmit 20. gadsimta latviešu estrādes dziesmas, turklāt repertuārā izvēlētas tās melodijas, kas pagājušajā gadsimtā retāk atskaņotas koncertos. Starp dziesmām ir gan smeldzīgi romantiskas melodijas, gan jautras disko dziesmas.

Ar saviem atmiņu stāstiem par to, kā toreiz mācījās, kāda bija koncertdzīve, kā bija jāizskatās, kāda bija tā laika mūzika, kur bija iespējams nodibināt labākās blata attiecības, ar koncerta skatītājiem dalās Margarita Vilcāne, Viktors Lapčenoks, Gunārs Jākobsons, Rita Trence, Žoržs Siksna, Imants Vanzovičs, Igo, Guntis Veits un Olga Rajecka.

«Mēs koncerta apmeklētājiem uz skatuves radām noskaņu no pagājušā gadsimta sešdesmitajiem, septiņdesmitajiem, astoņdesmitajiem gadiem, kopā ar solistiem un mūziķiem tiek izdzīvots gandrīz pusgadsimts, atgādinot kādam par viņa pirmo kāzu valsi, par augstskolas izlaidumu, par pirmo apmeklēto koncertu vai pirmo iemīlēšanos un tām melodijām, kuras šos notikumus pavada. Tā ir patiesi nostalģiska atgriešanās bērnības un jaunības laikos,» stāsta koncerta galvenais producents Mārcis Gulbis.

Koncertā 20. gadsimta latviešu estrādes dziesmu jaunās interpretācijas sniegs dziedātāji Kristīne Zadovska, Antra Stafecka, Ginta Krievkalna, Ieva Sutugova, Dainis Skutelis, Andris Ērglis, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Mārtiņš Ruskis, fona vokālistes Maija Gredzena un Kristīne Matvejeva. Muzikālo pavadījumu nodrošinās Kristaps Krievkalns (taustiņinstrumenti), Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti), Armands Treilihs (basģitāra), Uldis Ziediņš (trombons), Andris Barons (ģitāra), Eduards Raubiško (saksofons), Zintis Žvarts (saksofons), Renāte Vilnīte (vijole), Sandris Skeranskis (trompete). Vakara vadītājs – Valters Krauze.

Koncerti notiks 12., 13., 18., 19., 20., 26., 27. un 28. decembrī plkst. 19.00 atjaunotajā VEF Kultūras pilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu