Tuvojas labdarības lielkoncerts Arēnā Rīga

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Labdarības koncertā «Mūzika & dzīvība. Vienoti par iespēju!» tiks vākti ziedojumi 30 vēža slimnieku ārstēšanai, kuriem nepieciešamo terapiju neapmaksā valsts, koncerta rīkotāju preses brokastīs sacīja portāla «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta. Portālā «Ziedot.lv» pērn ik nedēļu vērsies vismaz viens onkoloģijas pacients, kurš lūdza palīdzību, bet daļa no viņiem to nesagaidīja. «Pašlaik mūsu redzeslokā ir aptuveni 30 cilvēki, kuru terapijas izmaksas mainās, taču kopā sasniedz gandrīz vienu miljonu eiro,» teica Dimanta.

Lai arī Veselības ministrija pauž pārliecību par Latvijā pieejamām vēža ārstēšanas shēmām, kas esot līdzvērtīgas shēmām citviet Eiropā, Dimanta atzīmēja, ka tā gan nav patiesība: «Mēs esam maza valsts, un mums nav tik attīstīta onkoloģija. Visnetaisnīgākais ir fakts, ka Lietuvā un Igaunijā valsts atmaksā daudzus medikamentus, kuriem šeit jāvāc ziedojumi. Mums pat nav jāskatās uz Vāciju - jāsalīdzinās ar kaimiņiem. Ir medikamentu kursi, kas izmaksā no 70 000 līdz 80 000 eiro, par kuriem pie mums cilvēkiem nereti jāmaksā pašiem.»

Grupas «Tumsa» dalībnieks Dāvis Ābrams stāstīja, ka sākotnēji koncerts bija plānots, lai palīdzētu savākt nepieciešamos līdzekļus mūziķa Valtera Frīdenberga ārstēšanai, taču pēc vairāk nekā 100 000 eiro ziedojuma sliekšņa pārkāpšanas portālā «Ziedot.lv», koncerta rīkotāji nolēma vākt ziedojumus vairākiem vēža pacientiem.

Ābrams atklāja, ka koncerta ilgums plānots aptuveni trīs stundas, kuru laikā jau izziņoti un vēl neizziņoti mākslinieki izpildīs dažas savas oriģināldziesmas. Tāpat paredzēts, ka dažas grupas atskaņos dziesmas kopīgi, līdz ar to apmeklētāji varēs klausīties arī ko līdz šim vēl nedzirdētu.

Lai nodrošinātu koncerta pieejamību un iespēju ziedot pēc iespējas lielākam skaitam cilvēku, biļetes uz koncertu maksā 5 eiro, taču būs iespējams ziedot arī papildu līdzekļus portālā «Ziedot.lv» vai arī izmantojot ziedojumu tālruni.

Mūziķi Māris Žigats, «Goran Gora», Māra Upmane-Holšteine, Elizabete Vētra un Juris Kaukulis pauda kopīgu pārliecību, ka ziedošanai dažādu sabiedrības kopēju problēmu risināšanai jākļūst par daļu no iedzīvotāju ikdienas, jo ar pāris labdarības koncertiem gadā nav iespējams pilnībā palīdzēt nelaimē nonākušajai iedzīvotāju daļai.

Kā ziņots, 30. janvārī plkst.20 «Arēnā Rīgā» notiks labdarības koncerts «Mūzika & Dzīvība. Vienoti par iespēju!», informēja «Ziedot.lv» komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Foto: LETA

Savu dalību koncertā apstiprinājuši tādi mākslinieki kā «Musiqq», «The Sound Poets», «Astro’n’out», «Iļģi», «Tumsa», «Pienvedēja piedzīvojumi», «Dzelzs Vilks», «Putnu balle», «Franco Franco» un Ipstens Kūns, «Satellites LV», dziedātāji Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, «Goran Gora» u.c.

Tāpat ziņots, ka portālā «Ziedot.lv» mūziķa Valteram Frīdenberga ārstēšanai Vācijā pagājušā gada novembrī saziedoti vairāk nekā 100 000 eiro, kurus paredzēts izmantot tikai viņa ārstēšanai.

Viņa skaidroja, ka ziedojumu sākotnējais mērķis 17 500 eiro apmērā ir tikai daļa no paredzētajām izmaksām Frīdenberga ārstēšanai. Par šo naudu paredzēts mūziķim nodrošināt pirmo ārstēšanas posmu, kurā iekļauta specifiska diagnostika un sākotnējā terapija. «Pieredze liecina, ka vēža ārstēšana ir dārga un laikietilpīga, tāpēc pilna summa nav zināma un līdzekļu vākšana nav apturēta,» sacīja Ošāne.

Vienojoties ar Valteru, iespējamie pārpalikušie līdzekļi tiks pārskaitīti citiem onkoloģiskajiem pacientiem vai arī cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība līdzīgas slimības dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu