Folkloras draugu kopa «Skandinieki» izdod jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Folkloras draugu kopa «Skandinieki» izdod jaunu albumu «Kāzas sēļu zemēs» un ielūdz uz prezentācijas koncertu 24. martā plkst. 16 Ģertrūdes ielas teātrī.

«Praktiskā folklora ir tā mūsu garīgā mantojuma sadaļa, kas īpašos dzīves posmos, godos, svētkos, laikos un situācijās ikkatram ir pielietojama. Latvijas burvība ir tās daudzslāņainībā, krāšņajos dialektos, dabas ārēs un kultūras mantojumā. «Skandinieki» ir izveidojuši savu stāstu par kāzām abpus Daugavai, kur atrodami sēliskie dialekti. Dziesmām pievienojām savu skanējumu, sajūtas un dvēseli,» pārdomās par diska tapšanu dalās folkloras draugu kopas «Skandinieki» vadītāja Julgī Stalte.

Disks izies tautās tieši pirms Māras dienas, laikā, kad gaisma ar tumsu stāv vienādībās un gaisma sāk savu uzvaras ceļu. «Skandinieki» izsaka lielu pateicību visiem tiem, kas noticēja un palīdzēja albuma tapšanā – kultūras menedžmenta centram «Lauska», sēlisko izlokšņu pētniecei Maijai Poišai, Valsts kultūrkapitāla fondam, viesnīcai «Hotel ROMA», Pēterim Medenim, Kasparam Bārbalam, Mārtiņam Plotkam, fotosalonam «Retrofoto», latviešu folkloras krātuvei, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Annelei Slišānei un Mārai Valpēterei.

Foto: Publicitātes

Folkloras draugu kopa «Skandinieki» izveidojās 1976. gadā un aizsāka folkloras kustību Latvijā, kas rezultējās folkloras materiālu vākšanas, saglabāšanas un izpētes aktualizācijā, dzīvesveida folklorismā, dziesmotajā revolūcijā un dažādu jaunu folkloras un pētījumu virzienu izveidē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu