«Elektrofolk» līderis Majors izveido jaunu apvienību «Atom»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Otrdienas vakarā mūzikas namā «Daile» ar nelielu koncertu un jaunu videoklipu sevi pieteikusi jauna muzikāla apvienība «Atom». To kopā ar diviem jauniem pašmāju mūziķiem Miķeli Dzenušku un Tomu Kagaini un solistu Čārliju Vaskesu, kuru uz Latviju no tālās Panamas atvedusi mīlestība, izveidojis bijušais grupu «Marana» un esošais «Elektrofolk» mūziķis Ainārs Majors.

(precizēts)

Koncertā izskanēja vairāki jauni skaņdarbi, to skaitā aktuālais singls «Mother I Feel You», kuram tapis arī videoklips. Dziesma jau izskanējusi pagājušā gada festivālā «Bildes».

Jaunās grupas solists ir no Dienvidamerikas, Panamas uz Latviju atbraukušais mūziķis Čārlijs Vaskess, kurš Latvijā dzīvo jau pusotru gadu. Viņš Latvijā atradis mīlestību - latviešu sievieti Elīnu Bauzi-Krastiņu.

«Grupa Latvijas mūzikas apritē ienāk ar lielu enerģiju un nopietniem plāniem. «Atom» spēlē rock-fusion stilā. Viņu muzikālajā skanējumā saklausāmi arī pasaules mūzikas un indie mūzikas elementi. Īpašais grupas bonuss ir solista Čārlija plašais balss tembrs, nebijušās melodijas un dziesmu aranžējumi, kā arī mūziķu augsti profesionālais sniegums. Mūsu repertuārā ir gan ar spēku un brīvības kliedzienu uzlādētas rokdziesmas, gan dvēseliskas mīlas balādes,» stāsta grupas basģitārists un producents Ainārs Majors, uzsverot – par grupas dvēseli un iniciatoru uzskatāms tieši Vaskess.

Viņš ir dzimis un savas mūziķa gaitas uzsācis tropiskajā Panamā. Vairākus gadus kā mūziķis Čārlijs ir arī iegremdējies Dienvidamerikas kultūras galvaspilsētas Buenosairesas muzikāli augstvērtīgajā, bet brīžam neprātīgi bohēmiskajā dzīvē. Čārlijs atceras, ka dzīve pilnībā sagriezās pirms deviņiem gadiem, kad, latviešu meitenes aicināts, viņš uzsāka ceļojumu cauri Dienvidamerikai. Tad viņš sāka arī savu iekšējo ceļojumu atpakaļ pie savas dziļākās būtības. Pēc atklāsmes, ka dzīvē nav nekas svarīgāks kā sekot saviem sirds sapņiem, atbrīvoties no paša un sabiedrības uzliktajām važām un, visam pāri, nekad nebeigt mīlēt, viņu pārpludina iedvesma. Tā pārtop dzejoļos un jaunas melodijas nekad nebeidz skanēt viņa galvā. Mīlestība atveda Čārliju uz Latviju, kur viņš dzīvo jau pusotru gadu un aktīvi iesaistās Rīgas muzikālajā dzīvē, izpildot gan populāro, gan eksperimentālo, gan spirituālo mūziku. 2017. gadā mūziķis spēlēja festivālos «Komēta», «Gara vasara» un «Bildes». Bet grupas izveidošana ir Čārlija lielākais prieks: ««Atom» ir mana deviņus gadus sena sapņa piepildījums – spēlēt savu orģinālmūziku un izdot albumu. Esmu laimīgs arī tāpēc, ka savas mākslinieciskās ieceres varu īstenot kopā ar talantīgiem un profesionāliem Latvijas mūziķiem.»

Pirmajam grupas albumam angļu dziesmu tekstus rada gan Čārlijs, gan viņa sieva Elīna, gan abi kopā. Čārlija sieva Elīna Bauze-Krastiņa ir miera pētniece, antropoloģe un dažkārt arī dzejniece. Čārlijs un Elīna atklāj, ka grupas mūzika un dziesmu vārdi ir viņu dzīves mirkļu nospiedumi. Ar tiem viņi vēlas ielūgt klausītāju uz dziļāku emocionālu eksistences piedzīvojumu. Viņi vēlās iedvesmot klausītāju sapņot par harmoniskāku pasauli, kur cilvēki tiektos dzīvot draudzīgāk, patiesāk un brīvāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu