Pauls Busulim Krievijā iesaka būt uzmanīgam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Porietis

Maestro Raimonds Pauls, kura dziesmas PSRS bija un ir vēl aizvien ļoti populāras, nu jau daudzus gadus speciāli nekomponē mūziku Krievijas estrādes zvaigznēm. «Es jau sen atteicos viņiem komponēt,» viņš saka intervijā TVNET.rus. «Es vairs nesaprotu, kāda produkcija šodien nepieciešama komercstacijām.» Intervijā, ko Pauls sniedza pēc džeza konkursa «Riga Jazz Stage» preses konferences, viņš arī atzina, ka dziedātājam Intaram Busulim ir izdevies iekarot krievu klausītāju sirdis, taču viņš arī brīdina populāro dziedātāju.

«Es atceros, kā sākotnēji festivālā «Jaunais vilnis» pret viņu izturējās, man jautāja, kas tas par tipu un kam viņš tāds vajadzīgs,» atminas Pauls. «Tagad viņš ir starp krievu zvaigznēm, taču viņam jābūt ļoti uzmanīgam.

Es ļoti cienu Krievijas mūziķus, taču viņi māk tevi piespiest darīt to, kas viņiem vajadzīgs.

Un tas var ietekmēt izpildītāja dziedāšanas manieri... Intars labi jūt krievu mentalitāti, lai strādā, vēlam viņam panākumus! Mums taču nav sava tirgus. Ir tikai divas izejas - vai nu uz Austrumiem, vai Rietumiem. Rietumos mums labāk savu degunu nebāzt, taču arī Krievija uz mums tagad skatās šķībi. Kad sāk dominēt politika, krievu dziedātājiem aizliegts iebraukt valstī, tas ir slikti. Diemžēl tāds tagad laiks, visur meklējam spiegus.»

Pauls uzskata, ka arī Krievijā trūkst talantu.

«Visus šos gadus Pugačovai un Ļeontjevam aizstājējus tā arī nav atraduši. Labi, Ļepss ir parādījies... Es neesmu no tiem, kas gatavi skaļi bļaut, ka agrāk viss bija slikti. Nebija. Bija daudz labu lietu - lieliska mūzikas izglītība, brīnišķīgas klasiskās skolas Maskavā un Sanktpēterburgā. Žēl, ka politika bija dumja, visi no valsts pamuka,» rezumē Pauls.

Lasi pilno interviju TVNET.rus krievu valodā - rus.tvnet.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu