Vaira Vīķe-Freiberga atklās postfolkloras festivālu «Gaviles»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

6. aprīlī plkst. 18 Spīķeru koncertzālē norisināsies VII Latvijas postfolkloras festivāls «Gaviles». Pasākuma īpašā viešņa būs Vaira Vīķe-Freiberga.

Festivālā piedalās grupas «Bur mani», «Rikši», «Daba San», «Kalnejas», «Svīres» un «Tandēms trijatā». Kā īpašā viešņa šogad festivālu atklās eksprezidente, folkloras pētniece dr. Vaira Vīķe-Freiberga.

Aprīlis ir laiks, kad saule aizvien augstāk pakāpjas debesu jumā, un tai mūsu zemē allaž ir bijusi būtiska nozīme. Nav jābrīnās, ka latviešu tautasdziesmās saule tikusi īpaši godāta un plaši apdziedāta. Tamdēļ šogad, Latvijas simtgadei par godu, festivāla «Gaviles» īpašā tēma - «Pa Saulei».

Kā ik gadu, arī šogad festivāla rīkotāji rūpējas, lai uz skatuves kāptu dažādas grupas, tā parādot postfolkloras daudzveidību. Vakara pirmā daļa tiks pavadīta akadēmiskās un etnodžeza noskaņās. Šajā daļā klausītājiem būs iespēja dzirdēt grupas «Bur mani» ar skanīgo solisti Elzu Rozentāli, neparasto balss un kontrabasa duetu «Kalnejas», kā arī sievišķīgo pūšamo instrumentu trio «Svīres».

Noskaņas mainīsies koncerta otrajā daļā, kad uz Spīķeru skatuves kāps festivāla rīkotāji, Rīgas Tehniskās universitātes postfolkloras grupa «Daba san». Savukārt turpinājumā aizvien ugunīgākas un lustīgākas sajūtas nodrošinās grupa «Rikši», kuri savā degsmē un aizrautībā spēj piecelt kājās pat kūtrākos malā sēdētājus, un trīs vīru apvienība no Jelgavas «Tandēms trijatā», pazīstami arī kā atraktīvi kāzu un baļļu muzikanti.

Kā festivāla goda viešņa «Gaviles» un tās klausītājus pagodinās Latvijas valsts eksprezidente, zinātniece dr. Vaira Vīķe-Freiberga. Savukārt vakara vadītāja lomā, kā ierasts, iejutīsies harismātiskais un atraktīvais etnomūziķis, dziedātājs un pasākumu vadītājs Ēriks Zeps.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs - 7 EUR/10 EUR; pasākuma norises vietā – 12 EUR.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu