«Tranzīts» vai «Okay» - kurš pirmais sasniegs miljonu?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Šķiet pašsaprotami, ka aktuāli pašmāju mūzikas videoklipi video vietnē «Youtube» sasniedz vairākus miljonus skatījumu. Esam jau apkopojuši top10 pašmāju populārākos klipus šajā vietnē (skat. resursus), un stabili līderi allaž ir grupas «Musiqq», «Bermudu divstūris» un Lauris Reiniks. Taču arī 80., 90. un pagājušā gadu desmita dziesmas tiek aktīvi patērētas tīmeklī. Taču nedz «Jauns Mēness», nedz «Linga», nedz «Credo» līdz miljona atzīmei nav tikuši. Taču pavisam drīz tas izdosies divām 90. gados populārām deju mūzikas grupām. Jautājums - kurš miljons skatījumu sasniegs pirmais - «Tranzīts» vai «Okay»?

Tranzīts «Nevaru būt balts»

Ralfa Rubeņa 1994. gadā Stāmerienā izveidotā apvienība «Tranzīts» (sākotnēji apvienībai bija nosaukums PEA) savu apogeju piedzīvoja 90. gadu beigās, kad radiostacijas iekaroja vairāki grupas singli, populārākais no tiem - «Es nevaru būt balts», kuru klausītāji turpina baudīt arī šodien. Video vietnē «Youtube» skaņdarbam jau vairāk nekā 950 000 skatījumu. Dziesma ņemta no 1997. gada albuma «Nevaru būt balts», kurā atrodami arī tādi smeldzīgi meldiņi kā «Kailie sapņi» un «Tikai cilvēks». Arī šiem skaņdarbiem skatījumu skaits pārsniedz jau 300 000.

Okay «Palaiž garām»

Viena no Latvijas Radio 2 visu laiku top100 atskaņotajām dziesmām ir Jāņa Graudiņa un Normunda Vīksnas (skatuves vārds - Norča) dziedātā «Palaiž garām». Lai arī šī deju mūzikas grupa «Okay», kas grupas «Pamatinstinkts» dalībnieku prātos tapusi kā latviešu atbilde «Bad Boys Blue», savu darbību beidza 2016. gadā, dziesma vēl aizvien ir ļoti populāra. To apliecina mūsdienu mērinstruments - «Youtube». Līdzīgi kā «Nevaru būt balts», arī šis skaņdarbs tuvojas miljona atzīmei šajā video vietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu