Klajā nāk grupas «DeLight» debijas albums «Bez tevis gaisā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau gada sākumā, 15. janvārī tika publicēts pašmāju grupas «DeLight» debijas albums «Bez tevis gaisā». Albumā iekļautas grupas pastāvēšanas laikā sarakstītās dziesmas. No jaunā albuma līdz šim publicētas divas dziesmas: pērnā gada nogalē dziesma «Bezvārdis» un šā gada sākumā – albuma tituldziesma «Skriesim». 26. aprīlī restorānā «Moonshine» (Kaļķu ielā 12, Rīgā) notiks albuma, kas izdots kompaktdiska formātā, oficiālais prezentācijas koncerts.

Grupas pirmsākumi meklējami tālajā 2005. gadā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā. Toreiz grupas nosaukums bija «D-Light». Grupa ir piedalījusies festivālā «Muzykys Skrytuls», kā arī tikusi līdz pusfinālam SeMS TV muzikālajā projektā «Troksnis». Grupas dalībniekiem sākot studijas Rīgā, nedaudz mainījās arī grupas sastāvs. Šobrīd grupas sastāvā ir: Jānis Raubiško (vokāls, basģitāra), Armands Zagorskis (ģitāra), Valdis Metlāns (bungas) un Jānis Krēsliņš (vokāls, taustiņi).

Pēc šīm izmaiņām grupa iegūst jaunu nosaukumu «DeLight». Trīs grupas puišiem dzimtā puse ir Latgale, tāpēc arī likumsakarīgi, ka divas dziesmas no jaunā albuma ir latgaliešu valodā.

Albuma «Bez tevis gaisā» ieraksts veikts 2016. gadā. Albumā pārsvarā iekļautas dziesmas, kas sarakstītas grupas pirmsākumos, bet, mainoties sastāvam, tās ieguvušas jaunu skanējumu un aranžijas. Pamatā dziesmas stāsta par jauniešu dzīvi un attiecībām. Albuma ieraksts veikts «KS Records» studijā. Miksēja un māsterēja Kārlis Šteinmanis.

www.facebook.com/delightlv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu