Piektdien tradicionālais Valpurģu nakts festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Rīgas Modes», «Čipsis un Dullais», studentu filmas, raganu dedzināšana un ķīmijas eksperimenti - 27. aprīlī notiks ikgadējais Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) mūzikas un kultūras festivāls «Valpurģi».

«Valpurģi» ir ikgadējs LKA kultūras, mūzikas un maģijas festivāls, kurš jau 12 gadus aprīļa beigās vēsta par pavasara atnākšanu. Festivāla apmeklētājiem Maskavas priekšpilsētas sirdī - Ludzas ielā 24 jau no plkst. 20 līdz pat rīta gaismai būs iespēja baudīt dzīvo mūziku, ļauties dejas ritmiem, skatīties jauno režisoru filmas, atpūsties dārzā pie ugunskura un būt lieciniekiem maģiskākajam Valpurģu nakts brīdim – raganas dedzināšanai pusnaktī.

Trīs skatuves, desmit dažādi mākslinieki un nakts, lai sagaidītu pavasari. Valpurģu naktī LKA dārzs pārtaps par Maskavas forštates maģiskāko dārzu, kurā apmeklētāji varēs smieties līdzi improvizatoriem no KIKIT, vērot dažādus ķīmijas eksperimentus un piedalīties vēl citās aktivitātēs. Šogad «Lielās skatuves» muzikālo programmu veidos tādi mākslinieki kā «Rīgas Modes», «Polifauna», «Čipsis un Dullais», «The Creek», kā arī jauno izpildītāju konkursa «Iesildām Valpurģus 2018» uzvarētāji «Purple Negative» u.c. Citējot mūzikas kritiķi, jauno izpildītāju konkursa «Iesildām Valpurģus 2018» žūrijas pārstāvi Jāni Žildi: «Labs line-up!»

Uz «Chill skatuves» jau tradicionāli varēs dzirdēt Reini Jauno, kā arī apmeklētājus priecēs mūzikas virtuozs Matīss Čudars un izklaidēs «Grupa Jānis», kuru bija iespēja dzirdēt arī jauno izpildītāju konkursā «Iesildām Valpurģus 2018». Turpinot pagājušā gadā aizsākto tradīciju, arī šajā gadā LKA pagrabā darbību turpinās skatuve «Slazds», kas lutinās klausītājus ar elektronisko mūziku. Šogad «Slazdā» uzstāsies CURLYBEATS un TRASHY KID. Tradicionāli festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāta arī divu stundu gara LKA audiovizuālās mākslas studentu filmu programma.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem: LKA, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas LKA Latvijas Kultūras koledžas studentiem – 5,00 EUR, pārējiem – 7,00 EUR. Pie ieejas – 8,00 un 10,00 EUR. Ielūgumi par ziedojumu saņemami LKA Teātra mājā «Zirgu pasts» (Dzirnavu iela 46, 202. kab.) un LKA bibliotēkā (Ludzas iela 24). Ieeja festivālā no 18 gadu vecuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu