Jaunā Nila Īles apvienība «Kanisaifa» izdod albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Apvienība «Kanisaifa», kas izveidojusies perkusionista Nila Īles mūzikas studijas radošajā vidē, transformējoties no grupas «Afroambient», laidusi klajā pirmo albumu «Atdzīvinot vēju».

Albums tiks prezentēts koncertā 16. maijā VEF Kultūras pilī. Vēl «Kanisaifas» uzstāšanos varēs dzirdēt arī vakara koncertā – 24. maijā Kalnciema kvartālā.

Kā stāsta grupas dalībnieki, šis CD ir laipns aicinājums klausītājam atgriezties pie dabas, apzināties savas saknes, tādējādi arī atgriežoties pie sevis.

«Šajās desmit oriģinālkompozīcijās ir ieliktas sajūtas par saikni ar sākotnējo radošo spēku un visumu. Tā kā šī saikne ir caurvijusi visas pirmatnējo tautu kultūras, bet reti kura to ir saglabājusi līdz mūsdienām, šis albums atspoguļo «Kanisaifas» meklējumus pēc šīs saiknes apkārt visai pasaulei, izceļojot visus kontinentus un sajūtot pasaules kolektīvo apziņu caur dažādiem tradicionālajiem mūzikas instrumentiem un to radīto skaņu vibrācijām. Šis albums klausītājam ir ielūgums brīnišķīgā ceļojumā, caur «Kanisaifas» skaņu portālu, pašam savā sajūtu pasaulē,» stāsta grupas dalībniece Agnese Uzule. «Albuma ierakstā dzirdama arī persiešu tradicionālās mūzikas multiinstrumentālista Hamidreza Rahbaralam virtuozā daf (tradicionāls persiešu sitaminstruments) spēle un dziedājums.»

Kopā ar grupas radošo tēvu Nilu Īli muzicē Agnese Uzule (vokāls, pūšamie instrumenti, perkusijas), Maija Sējāne Īle (vokāls, vargāns, perkusijas), Jānis Tumpelis (ģitāra), Roberts Brants (basģitāra), Alvis Zembergs (didžeridū, perkusijas), Fabiass Nils Īle (metalofons, perkusijas), Edgars Jansons (perkusijas), Einārs Latiševs (perkusijas).

Albums tapis ar izdevēja «Naba Music / Melo Records» atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu