Rancānu ģimenes grupa «Lata Donga» laidīs klajā jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ieskandinot starptautisko etnofestivālu «Sviests 2018», Valmiermuižā «Sviesta kulšanas» koncertu sērijā viesojas dažādi mākslinieki. Šoreiz Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā priecēs grupa «Lata Donga». Šis koncerts būs «Sviesta kulšanas koncertu» noslēdzošais vakars un «Lata Donga» albuma «Variācijas» prezentācija.

Grupas kodolu veido ģimene, kura jau trešajā paaudzē izpilda tautas mūziku – Aīda Rancāne, Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne un Andris Kapusts. Pārmantotā tradicionālās mūzikas izpratne un mīlestība pret to, kā arī ilggadēja darbošanās folkloras laukā apvienojumā ar etnomuzikoloģijas, vizuālās mākslas un laikmetīgās dejas studijām rada grupas savdabīgo vēstījumu. Lata Dongas īpašā muzikālā pievilcība saistās ar emocionālo, savdabīgi piesātināto un iedvesmojošo balsu skanējumu. Senais un mūsdienīgais, latviskais un pasaulīgais, sievišķais un sakrālais savijas vienotā veselumā un ir galvenie grupas mūzikas iedvesmas avoti.

«Albumā uzņemtās melodijas pārstāv dažādus stilus, tās arī nāk no dažādiem novadiem. Attiecīgi atšķirīgi dažādās dziesmās ir arī variēšanas paņēmieni. Grupas «Lata Donga» albums «Variācijas» savu nosaukumu attaisno ne tikai tajā ziņā, ka tas rāda tautas melodiju variēšanos: albums asociatīvi ietver variācijas (variantus) arī tādējādi, ka rāda, kā ar šīm melodijām un viņu variēšanos var mūsdienās apieties, savienojot tās dažādos veidos ar dažādu pasaules mūzikas stilu elementiem,» tā profesors Mārtiņš Boiko.

Albuma «Variācijas» ieskandināšana notiks ceturtdien, 24. maijā, plkst. 20.00 Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā, A.Briāna ielā 9a. Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu