Septembrī Imanta Kalniņa jubilejas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Sestdien, 26. maijā 77 gadu jubileju atzīmēs komponists Imants Kalniņš. Par godu komponista jubilejai 2. septembrī Dzintaru koncertzālē notiks viņa jubilejas koncerts «Menuets, Kalniņš, Latvija. 50, 77, 100».

Koncertā pirmajā daļā muzicēs «Turaidas roze», LU absolventu koris «Jubilate» (mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Juris Kļaviņš, kormeistari Guntars Felsbergs un Andris Mockus, koncertmeistare Ilze Dzērve), bērnu koris «Omnes» Aijas Kukules vadībā, solisti Uģis Roze, Katrīna Paula Felsberga, Olga Rajecka. Koncertā piedalīsies arī mūziķi Aivars Gudrais (ģitāra), Modris Laizāns (basģitāra), Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Ivars Kalniņš (bungas). Klausītājus gaida tikšanās gan ar ļoti zināmām un iemīļotām Imanta Kalniņa dziesmām, gan mazāk dzirdētiem opusiem: «Aicinājums», «Reiz bija», «Vilciņš šodien gar upmalu ies», «Blūzs», «Romantika», «Mūžu mūžos būs dziesma», «Es gribu kļūt par roku lēnu», «Lilioma dziesma», u.c., kā arī fragmenti no oratorijas «Dzejnieks un nāra».

Savukārt koncerta otrajā daļā grupa «Menuets», kas šogad svin 50. dzimšanas dienu, piedāvās gan skaistākās un populārākās dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš: «Viņi dejoja vienu vasaru», «Alvas zaldātiņi», «Dzeguzes balss», «Balāde par Johanu», «Dziesma, ar ko tu sācies», «Četri balti krekli», «Viņi dejoja vienu vasaru» u.c., gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu