«Tautumeitas» prezentē jauno albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

30. maijā Mūzikas namā «Daile» notika jaunās pašmāju entomūzikas apvienības «Tautumeitas» debijas albuma prezentācijas koncerts. Ieraksts tapis kopā ar grupas «Instrumenti» mūziķi Reini Sējānu. Aplūko foto no koncerta!

Prezentācijas koncerta laikā grupa pirmo reizi plašākai publikai atskaņoja vairākas no albumā iekļautajām dziesmām, kā arī, aicinot uz skatuves, izteica pateicību saviem vecākiem un albuma tapšanā un «Tautumeitu» tēla radīšanā iesaistītajiem cilvēkiem – producentam Reinim Sējānam, māksliniecei Brigitai Strodai, kas veidojusi meiteņu kroņus, kā arī producentiem un menedžmentam – Ilzei Ūdrei un Santai Kolai.

Albumā «Tautumeitas ir iekļautas 12 dziesmas ar tautasdziesmu vārdiem un pašu radītu mūziku. «Grupas «Tautumeitas» debijas albums savu dienasgaismu ierauga trīs gadus pēc grupas rašanās. Gluži kā albuma pirmais sings «Pāde», kas tika prezentēts maija sākumā, albums stāsta par pašapziņu – gan sievietes, gan latvisko un cilvēcisko», stāsta grupas dalībniece un vairāku dziesmu mūzikas autore Asnate Rancāne.

Albumu producējis Reinis Sējāns, miksējis Gatis Zaķis. Albumā iekļautas gan dziesmas no grupas pirmsākumiem, gan arī tādas, kas tapušas nesen, uzsākot sadarbību ar Reini Sējānu.

Par «Tautumeitu» jauno skatuvisko tēlu rūpējas modes māksliniece Indra Komarova, bet jaunus, unikālus vainagus katrai tautumeitai radījusi māksliniece Brigita Stroda.

Līdz ar albuma prezentāciju, ir izsludināts arī grupas «Tautumeitas» vienīgais koncerts Rīgā, kurš notiks 28. septembrī koncertzālē «Palladium». Biļetes ir iespējams iegādāties www.ekase.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu