«Velomūzika 2018» dodas iepazīt Latvijas ziemeļus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau astoto reizi Velomūzikas dalībnieki dosies Latvijas ceļos un takās, lai mainītu mūziku pret naktsmājām. Šogad (no 25. jūnija līdz 1. jūlijam) muzikālā velobrauciena dalībnieki iepazīs Latvijas ziemeļus, pa ceļam nonākot tādās apdzīvotās vietās kā Puikule, Āstere, Korģene, Rozēni, Sēļi, Rencēnmuiža, Ķempēni, Seda, Trikāta, Vijciems, Stepi, Zvārtava, Trapene, Ādams, Ilzene, Kalncempji un daudzās citās.

Šajā gadā Velomūziku visvieglāk noķert būs koncertos, ap pulksten 20:00:

25. jūnijā Augstrozēs

26. jūnijā Pālē

27. jūnijā Līču skolā pie Ramatas

28. jūnijā Jērcēnos

29. jūnijā Aumeistaros

30. jūnijā Ates muzejā

1. jūlijā Ērmaņmuižā

Velomūzikas koncertu apmeklējums ir bez maksas.

Kopš pirmā Velomūzikas piedzīvojuma 2012. gadā, tā dalībnieki ar velosipēdiem pa Latvijas ceļiem un takām ir mērojuši 3500 kilometrus un snieguši vismaz 70 gan plānotus un publiskus, gan neparedzētus koncertus teju visās Latvijas malās.

«Man šķiet, ka vēlme doties Velomūzikas piedzīvojumos ir pāraugusi vajadzībā. Mums ir grūti iedomāties savas vasaras bez šīm dienām uz velosipēdiem ar dziesmām starp cilvēkiem viņu vietās. Tikai mūzikas mainīšana pret naktsmājām ir nemainīga. Viss pārējais, kas notiek ceļā, ko atklājam, ieraugām, satiekam, izdziedam – tas pārsteidz katru vasaru un katru dienu. Aiz nākamā kalna vai līkuma ir nezināmā Latvija un nesatikti cilvēki,» tā par izjūtām, gaidot nu jau 8. Velomūzikas braucienu stāsta idejas autors Kārlis Kazāks.

Šogad Velomūzikas braucienā dosies bundzinieks Juris Kroičs ( «K-Remonts», «Jauns Mēness» u.c.), mūziķe un Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova (mandolīna, balss), taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis («Dzelzs Vilks», «Jauno Jāņu Orķestris»), ģitārists Māris Bīmanis (ģitāra, «Oceanfall» u.c.), aktieri Arturs Krūzkops un Kaspars Zvīgulis, idejas un lielākās daļas repertuāra autors Kārlis Kazāks un citi dalībnieki.

Velomūzikas koncertos tiek muzicēts ar braucienā līdzi vestajiem instrumentiem un uzstāšanās reizēs netiek izmantotas skaņas pastiprināšanas iekārtas. Visi Velomūzikas koncerti ir pieejami bez maksas.

Jautāts par piedzīvoto koncertējot visattālākajās Latvijas vietās, Kārlis Kazāks stāsta ar baudu: «Tā ir īpaša sajūta, ļaut dziesmām atskanēt visdažādākajās vietās, starp visdažādākajiem cilvēkiem. Esam dziedājuši gan pārpildītos tautas namos, gan šaurā ģimenes lokā, mežā un pie ciema veikala. Pēdējos gados arvien biežāk mūs «pārķer» pa ceļam uz naktsmāju vietu. Ir gadījies mainīt dziesmas pret svaigi ceptu zandartu vai tikko salasītu zemeņu grozu.»

Tieši Velomūzikas braucienu laikā iepazītā Latvijas cilvēku dažādība ir provocējusi Kārļa Kazāka ideju, rakstīt dziesmas latviešu valodas dažādās izloksnēs. Šī ideja ir pāraugusi «Epata Studio» veidotā televīzijas raidījumā «Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku», un realizējusies mūziķa albumā «Dzirdi balsis».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu