«MicRec» apgādā izdotas divas jaunas nošu grāmatas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, izdevniecība «MicRec» centusies apzināt un apkopot vienā nošu grāmatā tās dziesmas, kuras latviešiem bijušas nozīmīgas jau tad, kad valsts tika dibināta, un ir nozīmīgas arī tagad, kad svinam svētkus. Dziesmas apkopotas izdevumā «100 vispopulārākās latviešu dziesmas». Klajā nākusi arī latviešu dziesminieka Eduarda Rozenštrauha simtgadei veltīta nošu grāmata.

«100 vispopulārākās latviešu dziesmas»

Grāmatā «100 vispopulārākās latviešu dziesmas» būs iespējams atrast pazīstamākās latviešu tautasdziesmas, ziņģes un šlāgerus - «Pūt vējiņi», «Še, kur līgo priežu meži», «Dzīvīte, dzīvīte», kā arī mūsdienu komponistu tautā iemīļotas melodijas, tostarp no Raimonda Paula plašā dziesmu krājuma, sākot ar «Mēmā dziesma», «Viss nāk un aiziet tālumā» un beidzot ar «Kāpēc man dziedāt svešu dziesmu», «Dāvāja Māriņa» un «Manai Dzimtenei». Grāmatā iekļautas arī Zigmara Liepiņa «Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas», Mārtiņa Brauna «Saule, Pērkons, Daugava», Imanta Kalniņa «Lilioma dziesma», «Prāta vētras» «Lidmašīnas» un Kaupera «Mana dziesma», Ulda Stabulnieka «Tik un tā», Ainara Virgas «Ozolam» un «Dzimtā valoda», Laura Reinika «Es skrienu» un «Sirds sadeg neparasti», Jāņa Groduma ziņģes, Ērika Ķiģeļa «Zīlīte» un daudzu, daudzu citu autoru pašas populārākās dziesmas. Izdevēji turpina darbu, un drīzumā klajā nāks arī grāmatas otrā daļa, ar tikpat populārām dziesmām, kuras radījuši latviešu izcilākie komponisti un dzejnieki.

Foto: Publicitātes

Rozenštrauha dziesmu grāmata

Klajā nākusi arī Eduarda Rozenštrauha 30 populārāko dziesmu nošu grāmata. Grāmata un jau pirms neilga laika izdotā dziesmu CD izlase būs pieejamas arī gaidāmajos komponista lielās jubilejas dižkoncertos, kuri augustā norisināsies Tukumā, Bauskā, Dzintaros, Jēkabpilī un Alūksnē.

Grāmatā ir tādas leģendām apvītas dziesmas kā «Zilais lakatiņš», «Vecās likteņdzirnas», «Jaunība», «Jāņu nakts» un citas.

Foto: Publicitātes

Izdevniecības izdotajā populāru latviešu dziesmu nošu grāmatu sērijā ir jau 16 grāmatas. Līdz šim izdoti tādu autoru kā Raimonds Pauls, Guntars Račs, Uldis Marhilevičs, Mārtiņš Freimanis, Lauris Reiniks un grupu «Prāta vētra» un «Līvi» dziesmu apkopojumi. Ļoti populāri ir divi bērnu dziesmu apkopojumi, latviešu tautasdziesmu izlase un Ziemassvētku dziesmu izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu