Dons "Lights Out" (video) (131)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET piedāvā noskatīties videoklipu dziedātāja Dona dziesmai "Lights Out", kas ir pirmais singls no tikko iznākušā Dona soloalbuma ar tādu pašu nosaukumu.

Video: Dons "Lights Out"

Dona videoklips stilistiski ir 70. gadu detektīvfilma, tikai daudz īsāka, tieši tāpēc par atbilstošu vietu prezentācijai noskaņas ziņā klipa veidotāji izvēlējās kinoteātri "Rīga". Klipa sižets stāsta par kādas totalitāras valsts iedzīvotāju, kas tiek nepatiesi apsūdzēts valsts nodevībā vai tamlīdzīgā nodarījumā. Slēpjoties un bēgot no drošības dienestu vīriem, filmas galvenais varonis meklē palīdzību un padomu pie draugiem, lai galu galā noskaidrotu patiesību.

"Klipa filmēšana bija saspringta, prasīja daudz spēka gan no manis paša, gan filmēšanas grupas, bet kopumā tas bija ļoti interesants process – atgriešanās dažus desmitus gadu atpakaļ, izzināšana – kas un kā toreiz bija... Tas bija labs laiks, tagad ar filmētājiem esam kļuvuši draugi, jau plānojam nākamās kopīgās vizuālās lietas. Klipa tapšanas procesā mums ļoti daudz palīdzēja mana ģimene, draugi un Brocēnu iedzīvotāji, paldies viņiem par atsaucību," saka Dons.

Klipa tapšana ilga apmēram trīs mēnešus, klipa filmēšanai bija vajadzīgas trīs dienas, divās no kurām filmēšana ilga apmēram 18 stundas. Filmēšana notika Brocēnos februāra vidū. Filmēšanas grupa dzīvoja Dona mājā. Filmētāju un aktieru jautro garu un asinsriti aktīvu aukstajās dienās uzturēja Nikolajs – Dona tēvs un viens no aktieriem. Viņš nepaguris gatavoja trīs ēdienreizes dienā, un cienāja visus ar paša gatavotu karstvīnu.

Klipu uzņēma trīs cilvēku radošā apvienība "MAK films". Visi aktieri, izņemot vienu, ir neprofesionāļi - filmētāju un Dona draugi, kopā klipa filmēšanā piedalījās deviņi aktieri un, protams, filmas galvenais varonis – Dons. Klipa idejas autori ir radošā apvienība "MAK films", režisors Kristaps Brīze, operatori Viesturs Graždanovičš un Ritvars Lasmanis, scenārija autors un režisora asistents Aksels Tuklers.

Klipu jau šajā nedēļas nogalē varēs redzēt "Latvijas mūzikas kanālā", bet nākamnedēļ arī LTV7 raidījumā "SeMS".

Darbojošās personas

DONS – revolucionārs, patiesības meklētājs Nikolajs Šingirejs – čekistu boss (Dona tēvs) Andrejs Lāma – vecākais čekists (Dona tēva draugs) Ilvars Viņķis – jaunākais čekists (režisora draugs) Aivars Tērauds – Arhitekts, palīdz Donam bēgt (Dona vēstures skolotājs) Aksels Tuklers – Biedrs Bērziņš, tautā zināms kā Grābeklis, draugs – nodevējs (arī scenārija autors) Gatis Cīrulis – spekulants (vienīgais profesionālais aktieris klipā) Eva Jēkabsone – Elita, aģente (Dona labākā drauga meitene) Emīlija Burve – tantiņa, pārdevēja (Dona vecmāmiņa) Vladimirs Butkovskis – cilvēks, kas iet pa ietvi (Dona vecmāmiņas vīrs)

Komentāri (131)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu