Latgaliešu grupai "Dabasu Durovys" jauns singls (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Latgaliešu grupa "Dabasu Durovys" laidusi klajā savu jauno singlu "Saskuobis Pīns".

Audio:

Dziesmas teksta un mūzikas autori ir grupas dalībnieki Jānis Veliks (bungas) un Arnis Slobožaņins (balss, ģitāra). Ieraksts veikts “Rīgas skaņu ierakstu studijā” un “Latgales Radio” ierakstu studijā, bet singlu miksēja un māsterēja Armands Treilihs.

Latgaliešu pozitīvā roka grupa „Dabasu Durovys” izveidota 2006.gada sākumā. Grupas dalībnieki ir no dažādām Latgales pilsētām, bet aktīvākā darbība notiek Daugavpilī, kur notiek mēģinājumi, un Rēzeknē, kur grupa strādā pie saviem demo un studijas ierakstiem. Grupas “Dabasu Durovys” sastāvā muzicē Arnis Slobožaņins (balss, akustiskā ģitāra), Sergejs Čakāns (bass), Egīls Kulmanis (balss, saksofons), Vitālijs Andruškevičs (soloģitāra), Jānis Veliks (bungas).

Grupa savā radošajā darbībā izmanto vairāku mūzikas stilu elementus. Ir radīts pirmais latgaliešu blūzs – „Vipingys blūzs”, ir dziesma regeja stilā - „Piparmātru čajs”, tomēr vairums dziesmu tiek izpildītas pop/rock stilā. Paši grupas dalībnieki savu muzicēšanas stilu sauc par latgaliešu pozitīvo roku.

Līdz šim lielākie grupas „Dabasu Durovys” sasniegumi saistās ar dalību vairākos festivālos - jauno grupu konkursa "Tu esi pamanīts" (TEP, 2006) reģionālajā atlasē Preiļos, latgaliešu jaunās mūzikas festivālā "Muzykys Skrytuļs" (2006, 2007) Daugavpils rajona Līksnā, jauno grupu konkursos "Micrec bārs Open" (final 5, 2007) Rīgā un "Chemical Reaction" (2006, 2007) Daugavpilī, latgaliešu dziesmu un dzejas festivālā "Upītes uobeļduorzs" (2006, 2007). Pārsvarā grupa regulāri koncertē Latgales dažādās vietās, ir bijuši koncerti arī Rīgas klubā „Depo”, LMA Studentu klubā, kā arī uzstāšanās Lietuvā jauno grupu festivālā „Tėvo gitara” Rokišķos.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu