Zig Zag izdos jaunu albumu un radiosinglu (29)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Pēc ilgāka klusēšanas perioda grupa Zig Zag tomēr ir nolēmusi iepriecināt savus fanus un beidzot izdot ilgi gaidīto albumu.

Audio:

Tāpat arī šonedēļ radiostacijās nonāks jauns grupas radiosingls – dziesma "Man ir silts".

Albums šobrīd ir pēdējā – pabeigšanas stadijā, un tā izdošanas laiks ir 2008. gada marts. Albumā būs jau labi pazīstamās dziesmas, kas ir spēlētas koncertos, bet nav bijušas iepriekš izdotas, taču būs arī pāris pilnīgi jaunas kompozīcijas. Pagaidām nav zināms, kāds būs albuma nosaukums, taču tas būs pirmais Zig Zag albums CD formātā un pirmais kopš 1996. gadā audiokasetē izdotā albuma "Citrons Zog". Zig Zag jauno albumu izdod mūzikas kompānija "Melo Records".

Jaunajā albumā būs iekļauta arī labi pazīstamā dziesma "Man ir silts", kas ne reizi vien ir dzirdēta Zig Zag koncertos, taču šogad tiek izdota kā radiosingls jaunā skanējumā. Dziesmas stāsts ir par siltumu, kas tiek slavināts, daudzināts un apbrīnots, kādā drēgnā dienā, kad Jura Lasinska (grupas dziedātājs un dziesmas teksta autors) dzīvoklim nebija pieslēgta centrālā apkure. Grupa uzskata, ka dziesma lieliski sader ar pašreizējiem laika apstākļiem.

Atgādinām, ka tuvākais grupas koncerts gaidāms 2007. gada 1. decembrī, radio Naba 5 gadu jubilejas pasākumā, kur Zig Zag spēlēs kopā ar grupu Satellites LV un britu indie klasiķiem The Wedding Present.

Zig Zag ir viena no ilgspēlējošākajām Latvijas grupām, kas auditorijai pazīstama jau gandrīz 20 gadus. Zig Zag pamatoti tiek saukta par vienu no Latvijas alternatīvās skatuves stūrakmeņiem. Sākuši darbību 1986. gadā kā sešpadsmitgadnieku pankroka grupa, viņi piedzīvojuši gan VDK aizliegumu koncertēt, gan roku par Neatkarību, Liepājas dzintara Grand Prix un izpelnījušies sava veida kulta grupas statusu vairāku paaudžu jauniešu vidu.

Grupa šobrīd koncertē ļoti reti, tāpēc ikviens grupas koncerts uzskatāms par īpašu notikumu.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu