Latte "Meitenei" (audio) (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Pēc veiksmīgās debijas pagājušā gada nogalē, klausītājiem piedāvājot Zigmara Liepiņa un Aleksandra Čaka kompozīciju "Mazā", patlaban grupa "Latte" laidusi klajā savu otro radio singlu "Meitenei", informēja grupas menedžeris Juris Millers.

Audio:

Dziesmas "Meitenei" motīvos it viegli var atpazīt meksikāņu dziesminieces Konsuelas Velaskesas dziesmu "Besame mucho", ko šoreiz latviskojis jaunais dzejnieks Oskars Maizītis. Viņš pērn debitēja Latvijas mūzikā, kopā ar dziedātāju Donu klausītājiem piedāvājot Ziemassvētku kompozīciju "Mans eņģelis".

Dziesmas "Meitenei" jauno muzikālo pavadījumu veidojis Kristaps Krievkalns.

Pirmo reizi dziesmu "Besame mucho" publika dzirdēja 1940.gadā, un 70 gadu laikā tā kļuvusi par vienu no visvairāk ieskaņotajām un interpretētajām 20.gadsimta muzikālajām kompozīcijām. Līdz šim zināmas vismaz divas šīs leģendārās kompozīcijas latviskās versijas - pirmā ir tapusi pagājušā gadsimta vidū, bet pēdējo 90.gadu vidū izpildīja Roberts Gobziņš, informēja Millers.

Puišu grupa "Latte" tika izveidota pērnā gada nogalē, grupā piedalās Ainars Bumbieris, Pāvels Griškovs, Pēteris Tulls un Mārtiņš Šmaukstelis.

Dziesmu var lejupielādēt .

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu