Saucējas "Siestis, boļeņ, augsta zierga" (audio) (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Saukts, vilkts un locīts, gavilēts un rotāts, krākts un dziedāts – tāds tapis grupas "Saucējas" pirmais albums, kurā ir iekļautas sena un jaunākā slāņa dziesmas no Ziemeļlatgales, Malienas, Sēlijas un Lejaskurzemes.

Audio:

Īpašu uzmanību Saucējas pievērš gan lokālās tradīcijas skaņveides īpatnībām, gan izloksnei, gan dziesmu funkcionālajiem kontekstiem. Bukletā par dziesmām ir ievietota papildu informācija latviešu un angļu valodā, kuru sagatavojusi grupas vadītāja Iveta Tāle. Kompaktdiska dizainā izmantotas fotogrāfijas no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja kolekcijas.

Latvijas Kultūras akadēmijas tradicionālās dziedāšanas grupa „Saucējas” izveidojās 2003.gadā, lai apgūtu tradicionālās dziedāšanas stilus un tehnikas. Grupas dalībnieces dalībnieces galvenokārt izmanto teicēju dziedājuma audio un video ierakstus no dažādiem folkloras arhīviem, kā arī veic tradīcijas rekonstrukciju gadījumos, kad vokālais materiāls fiksēts vienīgi nošu pierakstos.

Albumu izdod Kultūras menedžmenta centrs “Lauska”, tā iznākšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu