Ainars Pūpols "Kabatā man blūzs" (audio) (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

2007. gada decembrī "Baltic Records Group" apgādā iznāca latviešu blūza izpildītāja un veidotāja Ainara Pūpola grupas "π-BLUES" ("pī"-blūzs) albums. Iespējams, pirmais oriģinālalbums blūza stilā latviski.

Ir bijuši dažādi mēģinājumi, lieliskais Mārtiņa Brauna cikls ar L.Hjūza tekstiem, kas tā arī nekļuva par albumu, Zviedrijas latvieša J.Ruļļa albums, kurā dominēja dažādas kaverversijas blūza stilā, tulkotas latviski. Zvaigznes beidzot bija labvēlīgas Latvijas blūza mīļotājiem. Ir, protams, jautājums, vai latviski var skanēt blūzs? Ja skan kantrī, roks, reps! Kurā stilā gan vēl nepieciešama tik cieša saikne starp izpildītāju un klausītāju kā blūzā? Un kādā gan citā valodā Latvijā iespējams vērsties pie auditorijas, varbūt vienīgi krievu...

Audio:

Eiropas blūza klubos, kur viesojies Ainars, blūzs gan skan pārsvarā angliski, bet reizi pa reizei eksotikai iezogas arī latviešu valoda.

Albumā ietvertas 14 kompozīcijas, kuru autors ir Ainars Pūpols. 15. ir bonuss, kurā kopā ar Ainaru blūza gaisotnē atgriežas Ivo Fomins. Jā, tieši atgriežas, jo jau 90. gadu vidū Ivo kopā ar Ainaru un grupu "The Cucumbers" aktīvi blūzoja Dānijā.

Ainars savu muzikālo karjeru sāka vēl tālajos septiņdesmitajos, kopā ar grupu uzvarot tā laika "talantu fabrikā" - "Ko tu proti 79".

Astoņdesmitajos studējot mūziku un pedagoģiju Liepājā, rodas arī dažādi muzikāli projekti. Kā spilgtākais jāmin grupa "Sezona", ar kuru kopā Ainars piedalījies dažādos festivālos un skatēs.

80. gadu beigas un 90. gadu sākums saistās ar barikāžu koncertiem kopā ar J.Pavītolu.

1991. gads nāk ar jaunām iespējām, kopā ar J.Grodumu un "Whiskey band" iepazīta Dānija, 1993. gadā grupa sadalās un top jauna grupa "The Cucumbers" kopā ar Ivo Fominu, četri veiksmīgi gadi, daudz koncertu, festivālu Dānijā. Arī Latvijā grupa cenšas rast atsaucību, bet, šķiet, Latvija blūzam nav gatava, vienīgi "Liepājas dzintara" žūrija novērtē Ivo balsi un Ainara dziesmu "Vasara aiziet". 1997.gadā Ivo pievēršas rokam, bet Ainars turpina solokarjeru, pats ne tikai spēlē ģitāru un sacer blūzus, bet arī tos dzied.

Audio:

1998. gadā kopā ar draugiem Dānijā, arī ar Latvijā labi zināmo Lui Fontainu, kas spēlē basģitāru, tiek ierakstīts albums "Runaway Wolf", žēl, ka tā arī neatrod izdevēju.

2002. gadā tiek ierakstīts albums "Zāļu ielas blūzs", bet sponsoru meklējumi ir neveiksmīgi, dziesmas skan pārsvarā Radio 1 un 2. 2007. gadā ar Liepājas domes atbalstu un piedaloties dažiem sponsoriem, tiek ierakstīts un vēlāk jau "Baltic Records Group" gādībā izdots "Kabatā man blūzs", iespējams pirmais latviešu blūza albums!

Grupas sastāvs:

ģitāra, vokāls, mutes harmonikas, mūzika, teksti, instrumentācijas - Ainars Pūpols, bass, fona balss, instrumentācijas - Aivars Meijers, klavieres, Hamond ērģeles, Rhodes piano - Ole Jonass Storli, sax, fona balss - Jānis Lemežis, bungas - Guntars Brečs.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu