Finx "Es tev teikšu tā" (video) (123)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupas Finx divpadsmit stundu nepārtrauktais, intensīvais darbs kinostudijas paviljonā ir vainagojies ar rezultātu - safilmētu materiālu grupas dziesmai "Es tev teikšu tā". Šobrīd materiāls jau ir samontēts un skatāms LTV “Sems”, LMK un TVNET.

Video: Finx "Es tev teikšu tā"

Grupas dalībnieki ir priecīgi par paveikto un atzīst, ka neērtības filmēšanas laukumā tika kompensētas ar saprotošo attieksmi no producenta Raivo Karro un režisora Ivara Preimaņa puses. “Silts ēdiens, tēja un silta sega, kurā ietīties grupas solistei Gunitai filmēšanas starplaikos, ļāva mums koncentrēties un domāt tikai par darbu," stāsta grupas līderis Dj. Visus izdevumus, kas saistīti ar klipa tapšanu, seguši paši mūziķi, un tie mērāmi 10 000 latu vērtībā.

"Mēs jau no paša darbības sākuma esam vēlējušies paši kontrolēt notiekošos procesus grupā, kas atsaucas uz mūziku, ko esam radījuši, un šobrīd arī uz videomateriālu," stāsta Dj.

Videoklipu režisējis Ivars Preimanis, pieredzējis videorežisors, producents un videoapstrādes speciālists. Caur Ivara rokām izgājusi lielākā daļa Latvijā radīto DVD videoprojektu, un savu radošo pirkstu viņš pielicis vairāku latviešu izpildītāju videoklipiem – Astro''n''out, Standart, Roberto un Elizabete, Imants Daksis, Ozols. Grupai Astro''n''out radītais klips “Nē gravitātei” tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai kā 2006.gada labākais video. Pats režisors par darbu ar Finx saka: “Man bija patiess prieks strādāt ar Finx, jo, veidojot video, gan no grupas, gan no producenta puses tika dota liela radošā, izvēles un rīcības brīvība. Radot scenāriju, es atcerējos, ka viss skaistais ir vienkāršs un tik daudz var pateikt ar vienu vārdu, vienu skatu, pāris notīm un glāstiem. Mākslinieka uzdevums ir sarežģīto pateikt vienkārši. Šajā darbā es gribu parādīt visskaistāko uz zemes – mīlestību, mūziku, sievieti un vīrieti. Es ceru, ka jums patiks, jo skaistums izglābs pasauli! Novēlu patīkamu skatīšanos!”

Pēc klipa producenta Raivo Karro vārdiem, šis ir darbs, kurā apvienots lielisks operatora un režisora tandēms, kā rezultātā pie profesionāla ekipējuma iespējams teicams rezultāts. “Lielākā daļa mūziķu zina un ir pārliecināti, ka mūzika jāraksta profesionālās studijās, bet video iespējams izveidot visādos citādos (pa lēto) sarūpētos veidos. Tā tas diemžēl nenotiek, un man ir patiess prieks, ka grupa Finx ir daļa no tiem, kas to saprot,” stāsta BOOM FILMS producents Raivo Karro.

Dziesma “Es tev teikšu tā” ir grupas Finx otrais singls no jaunā albuma, kas veikalu plauktos parādīsies jau pēc pāris mēnešiem. Albuma darba nosaukums ir “Trešais lieks”. Pirmais singls no tā – “Uz četrām debess pusēm” – Latvijas radiostacijās guva labus panākumus, tāpēc Finx cer, ka arī jaunais singls klausītājiem patiks. Grupas debijas albums "Na Na Ha" tika izdots 2005. gadā.

Komentāri (123)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu