Kopējā izteiksme "Nāc pie manis" (audio) (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2006. gada 7. decembrī mūziķu apvienība "Kopējā izteiksme" laiž klajā savu jaunāko mūzikas albumu "Upes dzīve", kas vienlaikus ir arī solistes Līgas Priedes debijas albums. Konkurss!

Audio:

Dziesmu tekstus un mūziku ir rakstījusi Līga Priede kopā ar Jāni Brūveri.

Albuma dziesmās ir atainota sievietes dzīve. "No piedzimšanas brīža - cauri sapņiem iet pretī nezināmajam - nezaudējot spītu - iepazīt dzīves skarbumu - apstāties - ieraudzīt pasauli - iekārot aizliegto - iepazīt mīlestību - nostāties pāri visam. Apreibt no dzīves skaistuma. Un pateicībā lūgt Dievu..." par albumu stāsta Līga Priede.

Albuma tapšanas laiks ir mērāms trīs gadu garumā, skaitot no idejas rašanās brīža līdz pilnīgai tās realizācijai. Ar albumu "Upes dzīve" mūziķu apvienība Kopējā izteiksme turpina sev raksturīgas mūzikas radīšanas tradīcijas. Ierakstā dzirdamās dziesmas var raksturot kā noskaņu mūziku ar vēstījumu. Albuma tapšanā ir piedalījušies Normunds Šnē (māsterēšana) un Raimonds Tiguls (skaņu režija).

Jānis Brūveris: "Šāda albuma izdošana ir nozīmīga, jo klausītājiem tiek piedāvāta alternatīva pastāvošajam uzskatam par pieprasīto mūziku. Gan albuma noformējums, gan saturs ir netradicionāls un vairāk ir likts uzsvars uz emocijām, necenšoties visu veidot pēc standartiem."

Albums ir nozīmīgs arī ar to, ka ir Līgas Priedes debijas albums. Līga Priede ir jauna un daudzsološa soliste, kas jau paspējusi sevi pierādīt, iegūstot Grand Prix jauno solistu konkursos - Imanta Kalniņa "Jaunās zvaigznes 2003" un Zigmara Liepiņa "Jaunās zvaigznes 2005". Līga ir piedalījusies arī Imantdienās un Ziemassvētku koncertos Latvijas baznīcās. Viņa jau iepriekš ir bijusi labi pazīstama ar "Kopējās izteiksmes" daiļradi, jo ir iedziedājusi dziesmas tās iepriekšējam albumam "Klusināta mūzika". Bez tam Līga Priede ir iedziedājusi dziesmas šādos albumos: Vēl viens putnu dārzs, Imants Kalniņš Trešās dziesmas, Vella kalpi, No dziļumiem, Ir lūpu laiks un Ziemassvētku roze.

Mūzikālo apvienību "Kopējā izteiksme" 1988. gadā izveidoja Jānis Brūveris kopā ar Aināru Paukšēnu, lai klausītājiem sniegtu alternatīvu muzikālo baudījumu ambient-new age stilā. Pirmais ierakstītais "Kopējās izteiksmes" albums ir "Dzeltu laikā". Pavisam grupa ir ierakstījusi četrus albumus: "Dzeltu laikā", "Putni maina virzienu" (skaņdarbi no šā albuma ir izmantoti Harija Beķera dokumentālajā filmā "Sarkanais un brūnais"), "Klusināta mūzika" un "Upes dzīve". Kopējā Izteiksme ir kā kodols, ap kuru tiek pulcēti profesionāli mūziķi, lai radītu neatkarīgu un skaistu mūziku.

Jānis Brūveris kopā ar Aināru Paukšēnu ir izveidojis mūzikas izdevniecību "Izteiksme". Visi "Kopējās izteiksmes" darbi tiek izdoti ar šīs izdevniecības palīdzību. Arī albumu "Upes dzīve" izdod izdevniecība Izteiksme ar MicRec atbalstu.

Albums "Upes dzīve" no 2006. gada 7. decembra būs pieejams mūzikas tirdzniecības vietās Latvijā, kā arī to varēs iegādāties internetā - www.izteiksme.lv un www.micrec.lv.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu