Autobuss debesīs "Astoņi kustoņi" (audio) (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa “Autobuss debesīs” nesen Latvijas radiostacijām nodevusi seno un daudziem labi zināmo dziesmiņu “Astoņi kustoņi” jaunā skanējumā.

Audio:

Tādējādi darot zināmu, ka jau drīz visiem interesentiem būs pieejams grupas jaunākais ieraksts “Imanta Kalniņa Dziesmu spēles” ar daudzām populārām un arī gadu gaitā piemirstām meldijām no teātra izrādēm, kino un multiplikācijas filmām.

Dziesmiņa “Astoņi kustoņi” no populārās 80. gadu multiplikācijas filmiņas “Kabata” būs viena no jestrākajām un nebēdnīgākajām kompozīcijām albumā. Tieši tāpēc grupa izvēlējusies to par pirmo diska priekšvēstnesi.

“Albuma ieraksta laikā katrai dziesmai centāmies panākt savu noskaņu. “Astoņu kustoņu” ieraksts noritēja vispārējā jautrībā – ar smiekliem, dauzīšanos un jokošanos. Šo noskaņu gribējām uzdāvināt visiem, jo ziemas tumšajā laikā katrs pelnījis savu pozitīvisma poti. Mums tā bija šī dziesmiņa,” uzskata grupas mūziķi, atklājot, ka ieraksta laikā daži grupas dalībnieki pat tikuši pie bērnu balsīm.

“Autobusa debesīs” jaunā albuma darbu klāstā būs melodijas no filmām “Emīla nedarbi”, “Sprīdītis”, “Maija un Paija”, “Elpojiet dziļi”, “Piejūras klimats”, teātra izrādēm “Kapteiņa Granta bērni”, “Brīnumainā kurpniece”, “Princis un ubaga zēns”, “Lilioms”, multiplikācijas filmām “Kabata”, “Zaķīšu pirtiņa” un “Laimes lācis”. Kopumā diskā būs 15 kompozīcijas.

Šis albums diezgan krietni atšķirsies no visiem iepriekšējiem grupas veikumiem. Ierakstos šoreiz grupa gandrīz pilnībā atteikusies no sintezatoru izmantošanas, to vietā likts savdabīgs ērģeļu skanējums. Gaidāmi arī citi pārsteigumi, jo izmantoto mūzikas instrumentu klāsts šoreiz ir ļoti plašs. Dziesmas ierakstītas “MC Studijā” un māsterētas “TMaster Studio”. Albums pie klausītājiem nonāks jau decembra vidū. Tam sekos koncertu turneja pa Latviju, kurā grupa iepazīstinās ar jaunās programmas koncertuzvedumu.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu