Ilze "Sūti man SMS" (audio) (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Grupas "Pamatinstinkts" mūzikas autore un dziedātāja sadarbojas ar angļiem un prezentē jaunu singlu.

Audio:

Nupat kā no kārtējā Anglijas brauciena ir atgriezusies Ilze Kalve (Basic Instinct, Pamatinstinkts), kur tika popularizēts pēdējā gada laikā tapušais soloalbums angļu valodā sadarbībā ar angļu dzejnieku Rodžeru Kārteru (Roger Antony Carter). Tūlīt arī Latvijas radiostacijās nonāks dziesma "Send a Message to My Phone", latviskajā versijā "Sūti man SMS", ko Anglijas radiostaciju dīdžeji ir atzinuši par vienu no labākajām dziesmām jaunajā albumā.

Ilzes pārstāvji Anglijā ir nolēmuši izmantot nevis tradicionālo nosaukumu Basic Instinct (Pamatinstinkts), bet gan ILZE, kas viņiem šķiet ļoti īpatnējs un stilīgs burtu salikums, kaut arī angļiem problēmas sagādā tā izruna – visbiežāk tas tiek izrunāts kā Ilsa. Protams, ir arī interese par to, no kurienes nāk pati izpildītāja, un, izdzirdot vārdus Rīga un Latvija, gandrīz nekad nav jāpaskaidro, kur tas atrodas. Bieži tiek saņemti komplimenti par skaisto pilsētu un interesanto arhitektūru, kaut arī reti kurš pats ir apmeklējis Latviju.

Šobrīd jau vairākās Anglijas radiostacijās ir skanējušas dziesmas no jaunā albuma, Ilze tika uzaicināta sniegt interviju radiostacijas "Express FM" dzīvajā ēterā, kā arī sniegt interviju jaunam modes un mūzikas žurnālam. Ir bijuši pirmie koncerti angļu publikai, ar aparatūru izpalīdzot Jonny Calender no alternatīvās mūzikas leģendas "Cranes". Džonijs jau iepriekš tika interesējies par iespēju iesaistīt Ilzi kādā sava indīleibla projektā kā vokālisti.

Pati Ilze saka: "Īstenībā tas ir tikai pats sākums, taču ļoti veiksmīgs sākums, jo Anglijā konkurence ir milzīga, tur grupu skaits ir mērāms miljonos. Kā zināms, Lielbritānija un ASV ir galvenās pasaules popmūzikas modes noteicējas, tādēļ nevienam nav vajadzīgs kārtējais Snow Patrol vai Coldplay, tiek augstu vērtēta oriģinalitāte un savādāks skanējums."

Un Ilzes balss ir unikāla, par to savulaik Latvijā ir daudz diskutēts, prasot, vai tad nevar dziedāt kaut kā savādāk, lai skanētu tā kā visiem, taču tembrs ir balss īpatnība. Jau tad fani mēdza apgalvot, ka Ilzes balsi nevar sajaukt ne ar vienu citu visā pasaulē, un viņiem bija taisnība.

Albums ir ierakstīts un masterēts Latvijā "Basic Instinct Production" ierakstu studijā (skaņu inženieris Jānis Kalve), no Anglijas pārstāvju puses pat netika pieļauta doma, ka būtu nepieciešams kaut ko pārrakstīt vai producēt Anglijā, bet ir interese par iespējām veikt arī angļu mūzikas projektu ierakstus šajā ierakstu studijā.

Šobrīd notiek sarunas par iespējamo jaunā albuma izdošanu Lielbritānijā, ir interese arī par pirms vairākiem gadiem ASV vinilā izdotā nekomerciālā new jazz/lounge projekta Sea Cushion trekiem.

Pirmie ievērības cienīgie panākumi ārpus Latvijas "Basic Instinct" (Pamatinstinkts) tika gūti 1997.gadā ar Vanesas Mae dziesmas "I Feel Love" remiksu, 1999. gadā sekoja uzvara interneta konkursā ar dziesmu "Funky", pēc tam "My Sweet Melody" panākumi garageband.com, Sanfrancisko mūz. izdevniecības "Cosmic Flux Musiq" new jazz/lounge izlasē "Panatone" tika izdots studijas projekta "Sea Cushion" skaņdarbs "Dig-Dig-Dang" vinilā un CD, vēlāk vairākas citas dziesmas dažādu valstu izlasēs, taču komerciāli visvairāk izdotā dziesma bija "Basic Instinct" sadarbībā ar amerikāņu reperi Delete "Shake It Up", kas tika izdota daudzās valstīs – ASV, Japānā, Grieķijā, Indijā, Dienvidkorejā u.c.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu