Labākie pašmāju mūzikas videoklipi (2006) (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET piedāvā savu versiju par 2006. gada labākajiem pašmāju mūzikas video (bez noteiktas secības).

Šogad tā pa īstam sācis raidīt (pagājušogad vēl testa režīmā) Latvijas Mūzikas kanāls (LMK), kabeļtelevīzijas lietotāji var baudīt MTV latviešu valodā, arī TV5 katru darba dienu vienu stundu rāda pašmāju videoklipus, Latvijas Televīzijas septītā kanālā ikdienas raidījums "Sems" gluži kā pirms gada turpina atspoguļot Latvijas mūzikas novitātes, bet visam pāri 24 stundas diennaktī visus jaunākos pašmāju videoklipus iespējams noskatīties šeit - TVNETā. Tādēļ nav brīnums, ka šis gads nav bijis sliktāks par 2005. un tapuši daudzi interesanti (daudzi, protams, arī zemas kvalitātes) pašmāju mūzikas videoklipi. Un, tā - top 10 saraksts ir šāds (bez noteiktas secības!!!):

Gada labākie pašmāju videoklipi

Video: Tribes of the City "A Day In The City"

"A Day In The City" ir jau otrais grupas videoklips, kuru veidojis pieredzes bagātais režisors Mārtiņš Grauds. Klipa stilu veidoja jaunie modes talanti Mare & Rol’s.

Režisors Mārtiņš Grauds Operators Jānis Eglītis

Video: Dons "Lights Out"

Dona videoklips stilistiski ir 70. gadu detektīvfilma, tikai daudz īsāka. Klipa sižets stāsta par kādas totalitāras valsts iedzīvotāju, kas tiek nepatiesi apsūdzēts valsts nodevībā vai tamlīdzīgā nodarījumā. Slēpjoties un bēgot no drošības dienestu vīriem, filmas galvenais varonis meklē palīdzību un padomu pie draugiem, lai galu galā noskaidrotu patiesību.

Klipa tapšana ilga apmēram trīs mēnešus, klipa filmēšanai bija vajadzīgas trīs dienas, divās no kurām filmēšana ilga apmēram 18 stundas. Filmēšana notika Brocēnos februāra vidū. Filmēšanas grupa dzīvoja Dona mājā. Filmētāju un aktieru jautro garu un asinsriti aktīvu aukstajās dienās uzturēja Nikolajs – Dona tēvs un viens no aktieriem. Viņš nepaguris gatavoja trīs ēdienreizes dienā un cienāja visus ar paša gatavotu karstvīnu.

Klipu uzņēma trīs cilvēku radošā apvienība "MAK films". Visi aktieri, izņemot vienu, ir neprofesionāļi - filmētāju un Dona draugi, kopā klipa filmēšanā piedalījās deviņi aktieri un, protams, filmas galvenais varonis – Dons. Klipa idejas autori ir radošā apvienība "MAK films", režisors Kristaps Brīze, operatori Viesturs Graždanovičs un Ritvars Lasmanis, scenārija autors un režisora asistents Aksels Tuklers.

Video: Jumprava "Kailass"

Videoklips grupas "Jumprava" dziesmai "Kailass" tapis studijā "Hypnosis Group", kurā video jomu pārstāv Konstantīns Smirnovs un Kārlis Stiģis. Līdz šim "Hypnosis Group" vairāk bija pazīstami tieši kā video žokeju apvienība.

"Jumpravas" dziesmas "Kailass" videoklipa režisors Konstantīns Smirnovs, iedvesmojoties no dziesmas vārdiem un muzikālā pavadījuma, dziesmas video stāstu veidoja kā aicinājumu uz mirkli atstāt materiālo pasauli, aizdomāties par garīgām vērtībām, par to, kas mūs visus vieno, neskatoties uz tautu, reliģiju un rasu daudzveidību. Attīstot dziesmas ideju, režisors interpretēja to kā stāstu par mīlestību, izceļot to pasaules mērogā.

Grupas "Jumprava" dalībnieki par klipa tapšanu stāsta: "Videoklipa radīšanas process un rezultāts ir ļoti netipisks, tajā izmantotas mūsu fotogrāfijas, kas apstrādātas ar jaunākajām tehnoloģijām. Šis varētu būt mūsu modernākais videoklips."

Video: Astro’n’out "Nē Gravitātei"

Režija: Efraims Smits, Ivars Preimanis Operatori: Mikus Meirāns, Jānis Skulme Producents Ivars Preimanis / Boomfilms

Video: Brainstorm "Tin Drums"

Mūzikas autors - Brainstorm Teksta autors - Renārs Kaupers Režisors - Kaspars Roga Operators - Rolandas Leonavicius Producents - Brainstorm Records Company Izdevniecība - Brainstorm Records Company

Video: Tramplīni "Tas pats"

Video: Vostoc "Pastnieks"

Grupas dalībnieki ir jau agrāk pavīdējuši uz Latvijas mūzikas skatuvēm projektos Diwi, L.L.L., Skumju akmeņi, Ledus.

Pamatsastāvs: Edgars Strolis (vokāls, taustiņi, programmēšana), Rinalds Zelmenis (programmēšana, taustiņi, ģitāra), Alexey Levashov (sitamie instrumenti).

Dziesmas nosaukums - "Pastnieks" Mūzikas autors - Vostoc

Teksta autors - Edgars Strolis Klipa operatore, režisore - Līga Pipare (plašāk pazīstama kā viena no filmas „Rīgas sargi” radītājām) Klipā galveno lomu atveido aktieris Artuss Kaimiņš

Video: STandART "Korozija"

STandART ir viena no retajām grupām Baltijā, kas tik plaši lieto analogo sintezatoru skanējumu un koncertos iespējami daudz spēlē „dzīvajā”, kas šādai mūzikai nav pārāk raksturīgi. Grupa ir uzstājusies „De/Vision” Rīgas koncerta pēcballītē, spēlējusi kopā ar „The Ancient Gallery” un „Lowe”, kā arī izveidojusi remiksu grupai „Camouflage”. Režisors - Kristaps Kalns.

Video: kuba "Aukstu tēju augstu lēju"

Video no savas 20 minūšu garās studentu filmas samontējis "kubas" draugs Roberts K.

Video: Double Faced Eels "Krokodils"

Mūzikas/vārdu autors - DFE Režisors - Aleksandrs Kurpnieks Operators - Aleksandrs Kurpnieks Izdevniecība - radošā apvienība "T34" (Aleksandrs Kurpnieks, Mārtiņš Dušelis, Igors Ļevšunovs) Producents - Aleksandrs Kurpnieks Gads - 2006

Fakti no klipa filmēšanas:

Filmēšanā iesaistījās 80 cilvēku, Filmēšanas ilgums – 48 stundas, Krokodils skanēja 127 reizes, DFE puišu grima kārtas biezums – 0,75 cm.

Iepriekšējo gadu pārskati:

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu