Savieši "Ar vilciņu Rīgā braucu" (audio)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Atzīmējot 25 gadu jubileju, folkloras kopa "Savieši" jaunajā albumā ieskaņojusi vairākas dziesmas no sava repertuāra un pievienojusi vēsturiskus fragmentus no ierakstiem astoņdesmitajos gados.

Audio:

Folkloras kopu "Savieši" 1980. gadā dibināja Valdis Muktupāvels, kas ir plaši pazīstams etnomuzikologs. Viņš pulcēja kopā daudz entuziasma pilnu jauniešu Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā. Vēlāk kopu vadīja Velta Leja, kas ir tās pašas skolas absolvente un tagadējā Jelgavas folkloras kopas "Dimzēns" vadītāja.

No astoņdesmito gadu vidus "Savieši" piedzīvoja savus ziedu laikus, gatavojot dažādas tematiskas programmas un uzstājoties gan nelielos pasākumos, gan plašos tradicionālās kultūras svētkos Latvijā un ārvalstīs. Pēc ilgāka pārtraukuma "Savieši" atsāka darbību 2005.gadā.

Pašreiz folkloras kopā dzied gan bijušie, gan jauni dalībnieki. Folkloras kopas repertuārā ir dziesmas, dejas un rotaļas no visiem Latvijas novadiem. Lielu daļu repertuāra veido kopas dalībnieku apzināts materiāls, kas tapis, strādājot ar senajiem folkloras materiālu pierakstiem, pašiem braukājot pa Latviju ekspedīcijās un vācot mūzikas materiālus no teicējiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu