Baložu Pilni Pagalmi "Melnbaltā" (audio) (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Grupa "Baložu Pilni Pagalmi" pēc 1,5 gadu ilga klusuma saviem faniem piedāvā jaunu dziesmu "Melnbaltā".

AUDIO: Melnbaltā.mp3 (10 mb)

Tā ir pirmā dziesma no topošā albuma, kas varētu nākt klajā 2006. gada otrajā pusē. Ar 2006. gada pirmajām dienām dziesma sāks skanēt Latvijas radiostacijās, no 2006. gada 1. janvāra tā būs lejupielādējama no grupas mājas lapas www.tornis.lv/bpp.

Dziesma ir ierakstīta "Tautas mūzikas centrā", miksēta "Torņa" studijā. Līdz šim grupa ir ierakstījusi septiņus albumus, no kuriem pazīstamākie ir pēdējie divi – "Jauni iespaidi" (2001, Tornis) un "Runā ar mani" (2004, Ingus Baušķenieka ieraksti).

Grupu 1994. gada pavasarī izveidoja ģitārists un dziedātājs Māris Šverns (jau 1984. gadā sācis spēlēt kopā ar savu skolasbiedru Dambi grupā, kas vēlāk ieguva nosaukumu "Inokentijs Mārpls"), Jourelis (basģitāra, šobrīd Latvijas ska pionieru "Voiceks Voiska" līderis) un UG (bungas, gr. IBM&I, Shine On, Smogs, Voiceks). Drīz vien viņiem pievienojās Juris Alksnis (ģitāra, Shine On, Voiceks, vēlāk Sirke), kurš bija katalizators tam, lai izveidotos grupas īpašais skanējums: unikālās Māra dziesmas ar smalku emocionālo pasauli tika iekrāsotas ar Jura trokšņainiem ģitāras tembriem.

Pēdējie divi albumi un arī jaunā dziesma ir ierakstīti jau ar citiem dalībniekiem. Grupas darbība visciešākajā veidā saistīta ar Rīgu, Āgenskalnu un neatkarīgās mūzikas izdevniecību "Tornis".

Interesanti, ka vienlaicīgi ar BPP jauno dziesmu radiostacijām tiek nodota grupas "Mofo" ieskaņotā dziesmas "Mans lielais rakstāmgalds", kas ir “baložu” klasiskā hita jaunklāta versija. Cik zināms, tā ir jau otrā šīs dziesmas kaverversija – jau 1996. gadā to aranžēja grupa "Kartāga".

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu