U.K. "Pekinā ir auksti" (video) (37)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kosmonautiem "U.K." jauna dziesma!

Tie jocīgie, nu tie kosmonauti ... viens no viņiem patiešām ir Rolands Ūdris, bet otrs jocīgās kosmosa stacijas "U.K." apkalpes loceklis ir Egons Kronbergs. Viens no viņu radītajiem kosmiskajiem sacerējumiem – dziesma "Pekinā ir auksti" sācis savu Zemes ceļu pa Latvijas radiostacijām.

Tramvajā noklausīta saruna:

- Dzirdēju no rīta pa rādžu kaut kādu baigi jocīgo dziesmu, nu tipa latviski, kaut kas par Pekinu ar tādu rēcīgu piedziedājumu – fang jang šang...

- Ā! Man liekas tie ir tie, nu tie tur ... nu tie ku-kū... kosmonauti ... nu man liekas tur Ūdris dzied... "U.K." saucās!

Dziesmai tapis arī bezbudžeta video, kura režisors, scenārists, idejas autors, producents, operators un daļēji arī aktieris ir Rolands Ūdris, jāpiebilst, ka arī mūzikas un teksta autors ir viņš pats. Tāds cilvēks-orķestris redzēts vien kinematogrāfa pašos pirmsākumos, kad Čārlijs Čaplins visu savās filmās darīja pats. Vai Rolands Ūdris varētu kļūt par 21. gadsimta Čaplinu, rādīs laiks, taču ar kino lietām Rolands šobrīd ir patiesi aizrāvies.

"U.K." kopdarbs albuma "K.U." izskatā planētas Zeme veikalu plauktos nonāks oktobra pēdējā dienā. Albumā būs iekļautas desmit dziesmas, kurās dzirdamas vairākas valodas – latviešu, krievu, baltkrievu, čigānu un ķīniešu. Divas dziesmas no jaunā albuma "Tirgus" un "Rīta stunda" jau skanējušas Latvijas radiostacijās.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu