Ak69 "Par Janu" (audio) (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Kādā agrā rītā freakrock grupas "ak69" līderis Oskars, par brīnumu sev un citiem, pamodās sausā gultā un, ieraudzījis silto pavasara saulīti, nolēma, ka mazajai Janai laiks doties pastaigā.

Audio:

Grupa "ak69" pēc ilgas klusēšanas, daudziem par nelaimi, atkal atgriežas ar pavasarīgi saulaino dziesmu "Par Janu". Dziesmas pamatā ir izsenis tautas iemīļotā melodija, kuru 1969. gadā skandināja populārais estrādes ansambelis "Eolika". Nupat ar psihologu ak69 palīdzību dziesma pārvarējusi savu pusmūža krīzi un ar cienījamā mākslinieka - dvēseļu dziednieka Roberta Gobziņa palīdzīgo roku augšāmcēlusies, lai priecētu klausītāju sirdis!

Dziesma ir kā atgādinājums tam, ka grupa "ak69" nekur nav pazudusi. Trīs grupas dalībnieki – vokāls un ģitārists Oskars, basģitārists Vadims un bundzinieks Mārcis šobrīd nopietni strādā pie jauna materiāla un sevis un grupas attīstības. Oskars komentē: „Šobrīd nopietnāk pievēršamies tā saucamajam melnajam darbam – lietām, kuras parastais klausītājs neredz, taču kas spēlē milzīgu lomu grupas attīstībā.” Par jauno radio dziesmu komentārs ir Mārcim: „Dziesma, šķiet, pilnīgi un galīgi atbilst pavasara būtībai – saule, silts laiks, biezās drēbes sapakotas vasaras miegam un visiem tā vien gribas lēkāt apkārt pusplikiem. Tāpēc dziesma varētu kalpot par sava veida saules piesaukšanas rituāla himnu!” Dziesmas tapšanā tāpat liels paldies jāsaka Mārtiņam Burkevicam, Dj iMix (grupa Reverss) un Aivaram Dēbelim, kas muzikālo materiālu attiecīgi ierakstīja, nospodrināja un piešķīra tam savu odziņu.

Grupa ak69 ceļu pie klausītāja sāka ar radio singlu „Draugs”, kas negaidīti paspēja paviesoties uz gandrīz visu Latvijas radiostaciju topu goda pjedestāliem. Protams, par dziesmu balsoja tikai un vienīgi paši grupas puiši, jo balsošana par sevi ir grupas ak69 puišu iemīļotākais hobijs! Šai dziesmai sekoja ne tik spilgti, taču arīdzan interesanti garadarbi - „Meli”, „Pietura” un „Man vienalga”.

Kopumā vienmēr smaidīgais trio ir noskaņots pozitīvi, esot spēks darboties un, kā piebilst Oskars: "Esam apņēmības pilni maukt uz pilnu!" Kamēr puiši uzlādējas, jūs tiekat laipni aicināti noklausīties un novērtēt grupas jaunāko garadarbu, un novēlējums no viņu puses jums: „Esiet laipni un smaidīgi; laidiet meitenes pa priekšu; palīdziet veciem cilvēkiem šķērsot ielu; palīdziet viens otram; iemīlieties; dziediet dušā un pats galvenais – to visu no sirds!”

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu